Ben de özür bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Ben de özür bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Kemer’deki seminerde "Almanya’ya neden gidemedik, Türk futbolunun yeniden doğuşu nasıl gerçekleşecek" konulu oturumda konuşan Terim, "Almanya’ya neden gidemedik. Kabahatliler burada, çok açık. Bizim yüzümüzden gidemedik. 4-4’lük skor ile gidemedik. İlk maçı burada ikinci maçı orada oynasak yine biz gideriz. Suçlular burada" dedi.

Yanlış bir adım atmadık

Türkiye-İsviçre maçındaki olaylara çok üzüldüm. Hala kendimize ’Acaba önleyebilir miydik’ diye soruyoruz. 37 senedir Türkiye’yi çok güzel ve doğru temsil ettim. Hiçbir raporda Fatih Terim adı yoktur. Herhalde sonunda ben de bir özrü hak edeceğim bazı arkadaşlardan. İnşallah ülkemiz bu işi az bir zararla kapatır. Kazanma adına yanlış bir adım atmış değiliz. Takımımı en iyi şekilde hazırladığımı düşünüyorum. 3 gün evvel ’bu takım ruhsuz’ diyenler, 3 gün sonra ’bu takım hırslı’ dediler. Bunun ortasını bilemiyorum. İkinci maçı kazandık, ama yetmedi.

TEKNİK ADAM DA İSTEDİĞİYLE ÇALIŞIR

Futbol Federasyonu başkan adaylarından Mehmet Ali Yılmaz’ın ’Seçilirsem Fatih Terim ile çalışmayacağım’ dedi. Göreve gelirse sayın Yılmaz’ın böyle bir taktir hakkı vardır. Ancak teknik direktörlerin de istediği kişiyle çalışma hakkı vardır. İstediğiyle çalışır, istemediğiyle çalışmaz. Zaten değerleri uyuşmayan insanlar bir arada olamazlar. 5 yıllık plan ve projelerimizde eğiticilerin eğitilmesi projesine çok önem veriyoruz. Bu projeleri açıklarken ’Bizden evvel kimin hakkı geçmişse Allah razı olsun’ dedim, ama yanlış anlaşıldı galiba.

YABANCI SAYISINDA ESNEKLİK OLABİLİR

Yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili çalışmalar yaptık, Avrupa’nın her yerinde uygulanan sistemleri inceledik. Bizim görevimiz Türk futbolunu korumak ve kollamak. Ama AB’ye aday olduğumuz şu günlerde yasak kelimesinin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Yabancı konusunu esnek şekillerle değiştirebiliriz, ancak biz mevcut sayının sahada korunmasından yanayız. Dışarıda esneklik olabilir. Dünyanın birçok yerinde olan kriteri kullanmak istemiyoruz, ama kalecide kullanmak istiyoruz. Kulüp antrenörleriyle görüşeceğiz. Ondan sonraki federasyonun işi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!