Ben de isyan ettim

Güncelleme Tarihi:

Ben de isyan ettim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Takımlar Teknik Direktörü, İsrail karşısındaki futbolla hiçbir yere varamayacaklarını belirterek, ‘‘Şimdi istesem, istediğim yerde iş bulurum ama ben yarı yoldan dönmem, kaçmam. Bu takımı düzeltmek benim görevim’’ dedi....

Angarya DEĞİL

İsrail'deki 4-0'lık hezimetten sonra hedef adam haline gelen Mustafa Denizli, istifa etmeyeceğini, görevinin başında olduğunu söyledi. Futbolcularına öfkeli olduğunu açık açık dile getiren, ‘‘Milli Takımı kimse angarya göremez’’ uyarısında bulunan milli takımın teknik patronu, ‘‘Kolayı tercih edip istifa etmem, kaçmam. Bu takımı düzeltmek benim görevim’’ dedi.

Emeğim gidiyor

‘‘Bu tür futbolla hiçbir yere varamayız’’ özeleştirisinde bulunan, ‘‘Bireysel hatalar nedeniyle Antalya'daki Arnavutluk maçında futbol adına birşeyler yapamadık. Futbolcularım için hiçbir mazeret bu kötü futbolu affettiremez. Çalışmaların boşa gitmesi nedeniyle üzüldüm’’ diyen Denizli'nin görüşleri şöyle:

Kellemi koydum

‘‘14 yıldır bu işin içindeyim. Çok düşündüm, yanlış yaptığımı göremedim. Bir Milli Takım bu kadar basit goller yiyemez. Ben yanlış taktik versem de bu kadar kötü oynamamalılar. Ayrıca milli takıma gelen futbolcuya şunu yapın, bunu yapın diyecek durumda değilim. Öfkem olmasın da ne olsun? Ama kimse merak etmesin, bu işi düzeltmek için kellemi ortaya koyacağım.

Günah keçisiyiz

Futbol böyledir, günah keçisi antrenör olur. Ama şunu herkes bilsin ki, Milli Takım angarya yeri değil. Türk Milli Takımı'ndan başarı bekleyenler haklı olarak isyan ediyor, tepkisini dile getiriyor. Ben de halkın bir parçasıyım, aynı isyanı ben de yapıyorum. Ama bu yenilgi geride kaldı, futbolumuzdaki sorunu halletmemiz gerekir.

Bizde iki tip oyuncu vardır. Biri teknik kapasiteli, diğeri de bu kapasiteye sahip olmayan. Bunların birleştirmek lazım. Artık bundan sonra lig maçlarının tehirini bile isteyeceğim. Çünkü iki günlük kamp yeterli olmuyor. Sistem önemli değil çünkü futbolcuları kendi takımlarındaki yerlerinde oynatıyorum ama yine başarılı olamıyoruz.

Yüreğim babayiğittir

Futbolcularla neden böyle oluyor diye konuştum. Ama bir yanıt alamadım. Bu konuyu kaptan Oğuz'a bıraktım, kendi aralarında konuşsunlar. Ben bu koltuğa yapışmış değilim ama istifa da etmem. Benim yüreğim babayiğittir. Kolayı tercih edip yarı yolda bırakmam, kaçmam. Kolay kolay pabuç bırakmam. Bu ne kariyerime, ne de karakterime uymaz. Takımın başındayım, düzeltmek de benim görevim.

Hedefimden şaşmam

Herşeye rağmen burada benim dediğim olur, başkasının olamaz. Çalıştırdığım takımlardan hep kendim ayrıldık, buna milli takım da dahil. Şimdi istesem istediğim yerde iş bulurum. Ancak ideal bir insanın hedeflerinden şaşmam. Maç gecesi yatıp Allah'ta başbaşa kaldım ve bunun muhasebesini yaptım. Futbolcularım da bunu yapmalı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!