Beko Basketbol Ligi panaroması

Güncelleme Tarihi:

Beko Basketbol Ligi panaroması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 09:36

Beko Basketbol Ligi’nin 19. haftası geri kalırken, Royal Halı Gaziantep'i deplasmanda 60-58 yenen Banvit zirvedeki yerini korudu.

Haberin Devamı

Potada haftanın ilk 5'i ise şöyle...

1- Kartal’ın 0.7 saniyelik zaferi

AKATLAR Arena’da Pınar Karşıyaka karşısında bir ara 15 sayı geriye düşen Beşiktaş Integral, 0.7 saniye kala Muratcan Güler’in serbest atıştan bulduğu serbest atışla ilk kez öne geçerken, mücadeleyi de kazandı: 69-68. Kolay unutulmayacak maçta Kartal’ın öne geçmesi için daha mükemmel bir zaman olamazdı.

2- Cimbom, ikinci yarı şaşırdı

G.SARAY, ligin ikinci devresindeki kötü gidişini dün TOFAŞ deplasmanında da sürdürdü. Bursa ekibine Bonsu’ya rağmen 67-60 mağlup olan G.Saray son 4 maçta 3. kez kaybetti. Cimbom ligin ikinci yarısının ilk iki maçında Efes ve Beşiktaş’a yenilirken, lig sonuncusu Aliağa’yı mağlup etmişti.

3- Kanarya’nın amansız takibi

FENERBAHÇE Ülker sahasında ağırladığı lig sonuncusu Aliağa Petkim ile idman maçı havasında oynadığı karşılaşmadan 89-56’lık skorla galip ayrıldı. Kanarya genç oyuncularıyla aldığı bu galibiyetle ligdeki kazanma serisini 8 maça çıkarırken, lider Banvit’i takibini de sürdürdü.

Haberin Devamı

4- Banvit 60’la da olsa kazandı

İKİ takımın da çok düşük isabet yüzdeleriyle oynadığı maçta lider Banvit, G.Antep BŞB’yi 60-58 mağlup etti. Bandırma temsilcisi bu sezon ilk kez bir maçta 70’in altına indi. Lider, kısır geçen maç sonunda BBL’nin en skorer takımı olma unvanını da tek sayıyla F.Bahçe Ülker’e (1583) kaptırsa da, hâlâ ligimizin en az sayı (1303) yiyen ekibi.

5- Telekom kâbustan uyandı

BEKO Basketbol Ligi’nin ikinci yarısına üst üste 3 mağlubiyetle başlayan Türk Telekom, Başkent’te Torku Selçuk Üniversitesi’ni 67-53’le dize getirerek rahat nefes aldı. Puan durumunda 15. sırada yer alan Konya ekibi için de işler yolunda gitmiyor… Geride kalan haftalarda Selçuk Üniversitesi’ni zorlu bir fikstür bekliyor.

Haftanın oyuncusu: Chrıs Lofton (Beşiktaş Integral)
Haftanın koçu: Ahmet Kandemir (Beşiktaş Integral)
Haftanın takımı: Beşiktaş Integral

Haftanın karması
1- Mustafa Baygül (Ted Kolejliler)
2- Melih Mahmutoğlu (F.Bahçe Ülker)
3- Serhat Çetin (Tofaş)
4- Kerem Gönlüm (Anadolu Efes)
5- Esteban Batısta (Pınar Karşıyaka)

Haberin Devamı

Beko Basketbol Ligi panaroması

Beko Basketbol Ligi panaroması

Beko Basketbol Ligi panaroması

Beko Basketbol Ligi panaroması

BAKMADAN GEÇME!