Bekleyin gerisi var

Güncelleme Tarihi:

Bekleyin gerisi var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 00:00

Ali Yavaş, "Aydın, Ferhat, Mehmet, Özgürcan, kiralık olarak gönderdiğimiz Arda, Zafer ve Cihancan geleceğin G.Saraylıları olacak. Bu sayı daha da artacak. Burada en büyük emek, görev yaptığım antrenörlerin" dedi.

Haberin Devamı

G.SARAY Alt Yapı Koordinatörü Ali Yavaş ile 16 yaşında Karagümrük’te oynadım. O, daha sonra Altay, Karagümrük ve G.Saray’da forma giydi. Hocaları da Özkan Sümer, Tomislav İviç ve Derwall oldu. Yeşil sahadan kopamadı, sarı kırmızılı takımın alt yapısının başına geçti. 4 yıldır da bu görevi kusursuz yapıyor. İşini doğru yaptığından dolayı da birçok başarıya imza attı. Profesyonel takıma alt yapıdan 15 sporcu verdi. 7’si hala profesyonel takımında, 3’ü ise kiralık; Arda, Zafer, Cihancan...

46 sporcu veriyoruz

Yavaş,
bugüne kadar yaptıklarını şöyle anlatıyor: "Milli takımlara en çok sporcu veren, alt yapı bizde. Tam 46 sporcu. 2003 yılında İsviçre’de Basel Avrupa Yıldızlar Şampiyonu olurken, Türkiye’de de alt yapılardaki ilk şampiyon biz olduk. 2004 yılında Finladiya’da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Şampiyonluğu’unu kazandık. Bu turnuvada Fatih Sercan Ekinci gol kralı oldu.

Kulübün 100.yılında PAF Takımı şampiyon yaptık. Sonra yıldız takım Türkiye Şampiyonu oldu. B Genç’de ise İstanbul Şampiyonu olurken, 2003-2004 yıllarında üst üste UEFA tarafında Avrupa Elit Kulüpler Alt yapı toplantısına Türkiye’de sadece Galatasaray davet edildi.

G.Saray futbol ekibi olarak futbolun bilim olmadığını ancak bilimden faydalanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz.

2002’de oluşturuldu

2002 yılında G.Saray alt yapı modelini oluşturduk. Bunların içinde doktor Mehmet Kurtoğlu ve ekibi, Prof. Acar Baltaş ile Ceren Tokdemir de sporcular ve velilere psikolog katkıda bulundu. Modelin en önemli meyvesi sporcuların profesyonel takıma blok haline çıkması oldu. U-17 Milli Takımı’nda Erkan Ferin gibi futbolcuları yakın zamanda kazanacağımızdan eminim. 2006-2007 sezonundan itibaren UEFA’nın tebliğ etmiş olduğu 25 kişilik kadrolarda sezon sonuna kadar 8 futbolcunun daha alt yapıdan yetişip sporcu olma zorunluğu bizi mutlu etti.

Bugüne kadar yetişen Aydın, Ferhat, Mehmet, Özgürcan, kiralık olarak gönderdiğimiz Arda, Zafer ve Cihancan’ın geleceğin G.Saraylıları olacağından kimsenin kuşkusu olmasın."

Burada bu futbolcuların yetişmesinde en büyük payın ve emeğin birlikte görev yaptığı antrenörlerin olduğunu her zaman söyleyen Yavaş, "Fatih İbradı (alt yapı idari menajer), Suat Kaya,(PAF takım antrenörü), Emrah Bayraktar (PAF takım yardımcı antrenörü), Zafer Koç (genç takım antrenörü), Halim Fıçıcı (B-Genç takım antrenörü), Recep Yazıcı (yıldız takım antrenörü) Burak Dilmen, Erkan Ültanır, Ali Polat (minik takım antrenörü), Çetin Vurmaz (Kaleci Antrenörü). İşte bu isimler geleceğin yıldızlarına imzalarını atıyorlar."

Hagi’den başladık

SUAT KAYA (PAF takım antrenörü)

96 yılından beri bu futbolcular seçiliyor. Bir kısmı çocuk vaziyette, bir kısmını da sağda-solda buluyoruz. Bunları daha iyi yetiştirip A takıma çıkarmak için çalışıyoruz. Bu da bizim için gurur verici bir olay oluyor. Bu işe Hagi’den başladık. Bizim tek sevincimiz ve heyecanımız G.Saray’a alt yapıdan bir çok futbolcu vermekten geçiyor. Biz bu işte
payımız varsa ne mutlu bize.

Türkiye’yi tarıyoruz

RECEP YAZICI (Yıldız takım antrenörü)


Uzun yıllardır G.Saray’ın alt yapısında hocalık yapıyorum. Bu gençlerden bir tanesini yukarıya çıkarmak, benim için en gurur verici bir olay. G.Saray’a oyuncu kazandırmak için bütün yurdu tarıyoruz. Bu tarama içinde yetenekli olanı görünce hemen kapıp buraya getiriyoruz. Bu futbolcunun da a’da z’ye kadar herşeyiyle ilgileniyoruz. Onlarla uğraşmaktan dolayı da çok mutluyuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!