Beklentilerin üzerine çıktık

Güncelleme Tarihi:

Beklentilerin üzerine çıktık
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2010 11:19

Basketbol Erkekler İkinci Ligi takımlarından Genç Telekom, öncelikli hedefini Ankara ve Türk basketboluna oyuncu yetiştirmek olarak belirledi.

Başkent ekibinin antrenörü Timuçin Meriç, Genç Telekom olarak hedeflerinin alt yapılarından yetiştirdikleri genç ve yetenekli oyuncuları, Türk Telekom'a ve Beko Basketbol Ligi takımlarına göndermek olduğunu söyledi.

Mevcut kadrolarında şu anda 7-8 oyuncunun rahatlıkla Beko Basketbol Ligi'nde forma giyebileceğini belirten Meriç, “Bunu da şu ana kadar aldığımız başarılı sonuçlar kanıtlıyor. Kadromuzda çok genç ve yetenekli oyuncular var. Grubumuzda gerçekten çok güçlü ekipler yer alıyor. Trabzonspor ve Yeşilyurt, geçmişte birinci ligde oynamış çok tecrübeli isimleri kadrolarında bulunduran ekipler. Ligde şampiyonluk iddiası olan takımlar. Bu takımlarla böylesi genç bir kadroyla başa baş mücadele etmek gerçekten bizler için çok önemliydi” dedi.

Basketbol Erkekler İkinci Ligi'nde yabancı oyuncusu olmayan iki takımdan birisi olduklarının altını çizen Meriç, “Bazı takımlar kadrosunda iki tane birden yabancı oyuncuya yer veriyor. Bizim kadromuzda yabancı oyuncu mevcut değil. Çünkü bizim öncelikli amacımız Beko Basketbol Ligi'ne çıkmak değil, alt yapılardan yetiştirdiğimiz oyuncuları birinci lig takımlarına gönderebilmek. Oyuncularımız burada daha fazla süre ve sorumluluk alıp hem kendini geliştiriyorlar, hem de birinci lig öncesinde kendilerini bu büyük mücadeleye hazırlıyorlar. 2 veya 3 oyuncumuzun seneye Türk Telekom'da forma giyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“BEKLENTİLERİN ÜZERİNE ÇIKTIK”

Sezon başında kimsenin (B) Grubu'nu üst sıralarda bitireceklerini tahmin etmediğini ifade eden Meriç, şöyle devam etti:

“Ancak biz bütün beklentilerin üzerinde bir basketbol oynayarak ne kadar kaliteli bir kadro olduğumuzu gösterdik. Grubumuzu sadece 1 sayı averajla 3. sırada bitirmeyi büyük başarı olarak görüyorum. Amacımız birinci ligde yer almak değil, ama eğer oraya çıkarsak yönetimimiz 'takımı geri çekeriz' diye bir şey söylemez. Burada bir sirkülasyon yaratmayı amaçlıyoruz. Kadromuzdaki oyuncularımızı birinci lige göndermeyi başarıp, Türk Telekom'un genç takımında forma giyen oyuncuları bu kadroya dahil etmeyi düşünüyoruz. Alt yapıdan yetişen oyuncularımızın ikinci lig gibi önemli bir ligde tecrübelenmesini sağlayıp birinci lige gönderen bir köprü rolü oynamak istiyoruz.”
Ligde, (B) Grubu'nu 3. sırada bitirerek Pertevniyal ile eşleştiklerini hatırlatan Meriç, “İki denk takımın mücadelesi olacak. İki takım da genç oyunculardan kurulu ve geleceğe yatırım yapan zihniyetten geliyor. Pertevniyal ile oynayacağımız turu geçersek Trabzonspor-Yeşilyurt eşleşmesinden galip gelen takımla karşılaşacağız. Turlar, üç maç üzerinden oynanıyor. İki galibiyeti alan ekip bir üst tura yükseliyor” ifadelerini kullandı.

“LİGİN KALİTESİ GERÇEKTEN İYİ”

Genç Telekom Antrenörü Timuçin Meriç, Basketbol Erkekler İkinci Ligi'nin kaliteli takımlardan kurulu bir lig olduğunu söyledi.
Meriç, Hacettepe Üniversitesi, Olin Gençlik, Selçuk Üniversitesi ve Trabzonspor'un önemli oyunculara ve antrenörlere sahip olduğunu ve Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeyi birçok takımın hak ettiğini belirtti.

Teknik kadrolarının çok yetenekli ve basketbolu iyi bilen isimlerden kurulu olduğunu kaydeden Meriç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Gazi Onat ve Abdullah Becer, takım analizi ile antrenmanlarda temel hareketlerle ilgili tecrübelerini gençlere aktarıyor. Fehmi Sümer ve Mehmet Togay gibi yıllarını bu işe vermiş isimlerin tecrübelerinden hem biz, hem de oyuncularım faydalanıyor. Kondisyonerimiz Özer Özeler de bütün Türk Telekom alt yapısında başarıyla görev alıyor. Genç oyuncularımın böyle önemli bir teknik kadro sayesinde her geçen gün geliştiğini görmek gerçekten çok sevindirici.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!