Beklenen final

Güncelleme Tarihi:

Beklenen final
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1998 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Fransız takımı finale giden yolu Zidane'a, Djorkaeff'e, Petit'e ve Deschamps'a bağlamışken, bu maçta özellikle 3 numara ile oynayan Lizerazu ve gollerin sahimi Thuram takımlarına hayat verdi. Maçın ilk yarısında ne Fransa, ne de Hırvatistan skoru belirleyecek düzeyde futbol oynayamadı.

Fransa Milli Takımı inanılmaz seyirci desteğini arkasına alırken, tabii ki stres yüklendiğini de söylemeden geçemeyeceğiz. 2. yarının hemen başında Hırvatistan Suker'le golü kazandı ama sevinci kursağında kaldı. Golün santrasını yapan Fransa hemen Thuram'ın attığı golle hayat buldu. Fransız Milli Takımı'nda kaleci Barthez kale içinde çabukluğu ve kurtardığı toplarla iyi bir kaleci görüntüsü verdi. Eğer Thuram gibi hem savunma, hem hücumda üstün yetenekleri olan bir futbolcu olmasaydı ve golleri atmasaydı, Fransa takımı zannediyorum hüsrana uğrardı.

Fransa finalde zorlanacak

Fransa Milli Takımı'nın savunmasındaki Blanc iyi futbolculuk görüntüsü verdi. Ancak rakibi Biliç'e tokat atarak kırmızı kart görmesi profesyonellikle bağdaşmadı. Zannediyorum finalde Fransa savunması biraz zaafa uğrayacak. Hakemin gösterdiği kırmızı kartta haklıydı. İspanyol hakem iyi bir yönetim gösterdi. Kısacası Dünya Kupası'nda finale beklenen takımlar yükseldi. İşte finalistler Fransa-Brezilya.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!