Bayrakçılarda "1 Kasım" mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Bayrakçılarda 1 Kasım mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 14:00

Milletvekili genel seçimleri kapsamında çalışmalarını hızlandıran partilerin siparişleri üzerine bayrak üretimi yapan atölyelerde işler canlandı. 7 Haziran öncesindeki birkaç ayı oldukça yoğun geçiren bayrak ve flama üreticileri, bu kez 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlere yönelik siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Siparişleri yetiştirmeye çalışan üreticiler tüm gün mesai yapıyor.

Haberin Devamı

Ülkenin dört bir yanındaki partilerin il başkanlıklarından gelen talepleri karşılamaya çalışan, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde faaliyet gösteren bir firmanın atölyesine bayraklar, başka bir işletme tarafından boyandıktan sonra top halinde getiriliyor.

Bayrakçılarda 1 Kasım mesaisi

Daha sonra tezgahlarda sıcak teller yardımıyla boyutlarına göre kesilerek kenarları dikilen bayraklar, paketlenip çuvalların içinde partilerin genel merkezleri ya da il başkanlıklarına gönderiliyor.

Firmanın sahibi Selahattin Avşar,  yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hemen her ilinden bayrak siparişi aldıklarını ve bu kez imalat için sürelerinin kısıtlı olduğunu söyledi.

Bayrakçılarda 1 Kasım mesaisi


Haberin Devamı

İŞLER İKİNCİ KEZ CANLANDI
Seçim bayraklarını üretmeye bu ay üretmeye başladıklarını belirten Avşar, "Bu yıl ikinci kez işlerimiz canlandı. 7 Haziran ve 1 Kasım, belki de en çok bize yaradı" dedi.

Siparişlerin 7 Haziran'daki seçimlere göre düşük olduğunu dile getiren Avşar, "Partiler, seçim yardımı almadığı için çok fazla bayrak siparişi gelmedi. Sipariş veren bazı partiler, ödemeleri yılbaşından sonra yapacaklarını beyan ediyor" diye konuştu.

Avşar, çok sayıda Türk bayrağı da imal ettiklerini belirterek, "Bu seçim öncesinde, ülkede yaşanan olayların da etkisiyle vatanperverlik, vatanı sahiplenme duyguları arttı. Bu vesileyle Türk bayrağı talebi de yükseldi. Bizim için parti ya da Türk bayrağı üretimi konusunda zorluk açısından bir fark yok" değerlendirmesinde bulundu.

Bayrakçılarda 1 Kasım mesaisi


Bütün partilerin bayraklarını ürettiklerini, seçime bir ay kala yoğunluğun normale göre arttığını kaydeden Avşar, partilerin genellikle boyutları küçük bayrakların tercih ettiğini ve ve en çok siparişi 50x70 santimetre ebadındaki bayraklar için aldıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Talep olduğunda günde 300 bin bayrak üretebilme kapasitelerine sahip olduklarını anlatan Avşar, yurtdışından da sipariş aldıklarını kaydetti.

Bayrakçılarda 1 Kasım mesaisi





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!