Baykal: Türk futbolunu böldüler

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Türk futbolunu böldüler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 21:01

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk futbolunun kaosta olduğunu ve siyasetin spora müdahale ettiği bir döneme şahit olduklarını belirterek, “Türk futbolunu böldüler” dedi.

Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nun yapılacağı Sheraton Oteli'ne bir toplantıya katılmak üzere gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yapılacak olan federasyon seçimlerini değerlendirdi.

Siyasetin spora müdahale ettiği bir döneme şahit olduklarını ifade eden Baykal, “Spora siyaseti bulaştırmışlardır. Özerklikle ilgili hem hükümet, hem muhalefet olarak herkes destek verdi. Ancak futbol dünyasının özerkliği hükümete fazla gelmiştir. Hükümet bu tür davranışlarla spora en büyük darbeyi vurmuştur. Türk Futbolunu böldüler” dedi.

Hükümet göreve geldiği zaman Türkiye'nin futbolda dünya üçüncüsü olduğunu söyleyen Baykal, şunları kaydetti:
“Bugün futbola darbe yapılmıştır. 2 gün sonraki seçimlere müdahale etmek doğru değildir. Hükümetin Bakanı Mehmet Ali Şahin, Haluk Ulusoy için 'aklansın gelsin' diyor. Böyle bir şey için önce şunu söylemek gerek. Önce senin Başbakanın aklansın gelsin. Bu, çok üzücü bir tutum. Bu tavırlar ve tutumlar, Türk futbolunda büyük bir bölünme yaratacak.”

Deniz Baykal, Anadolu'daki kulüplerde herkesin birbirine hasım gibi bakacağını da ifade ederek, “Bu böyle olmamalıydı. Siyaset, sporu bölmüştür. Levent Bıçakçı için ise görevini iyi yaptı diyebilirim. Sporu, futbolu, dejenere edici durumlardan kurtardı. Görevini bence layıkıyla yaptı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!