Bayern'i değil efsaneyi getir

Güncelleme Tarihi:

Bayerni değil efsaneyi getir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2006 00:00

Tayfur: "Ben, B.Münih’i getirmek istiyordum. Ancak, eşim, ’Beşiktaş taraftarına, 100. yıl kadrosunu tekrar izlettirmek lazım. Onları tekrar bir araya getirirsen muhteşem bir jübileye imza atarsın’ dedi. Ben de bunu uyguladım"

TÜRK futbolundan bir yıldız daha bu gece kayıyor. Beşiktaş’ın 100. yıl şampiyonluğunda büyük rol oynayan ve kaptanlık onuru yaşayan Tayfur Havutçu, siyah beyazlı formaya ve sahalara veda ediyor.

Tayfur’un jübilesi, 19.00’da Beşiktaş’ın 100. yıl kadrosuyla, eski yabancı futbolcular 15’şer dakikadan iki devre gösteri maçıyla başlayacak. Nouma, İlhan Mansız, Sergen, Ronaldo, Giunti ve Münch gibi siyah beyazlıların eski futbolcuları bir kez daha taraftarların önüne çıkacak. Şöhretler maçının ardından saat 19.40’da Ebru Destan konser verecek. Bu konserin ardından, 20.30’da Beşiktaş ile siyah beyazlıların eski çalıştırıcısı Mircea Lucescu’nun hocalığını yaptığı Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımı karşı karşıya gelecek.

Seba da maça geliyor

Jübile maçını Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba da izleyecek. Devre arasında Demet Akalın, Hakan Altun konser verecek. Futbol yaşantısına nokta koymaya karar veren Tayfur, jübilesinden elde edilecek geliri eğitime bağışlayacağını belirtti. Beşiktaş’a gelen her teknik direktörün bankosu olan Tayfur, sahalara veda etme kararını geçen sezon elde edilen kötü sonuçlar nedeniyle aldığını söyledi. Jübile kararında eşinin de kendisine destek olduğunu ifade eden yıldız futbolcu şöyle devam etti:

Eğitime katkı

"Ben, Bayern Münih’i getirmek istiyordum. Ancak, eşim Neslihan, ’Beşiktaş taraftarına, 100. yıl kadrosunu tekrar izlettirmek lazım. Onları tekrar bir araya getirirsen muhteşem bir jübileye imza atarsın’ dedi. Hemen karar verdim ve efsane kadrodaki oyuncuları tek tek aradım. İnönü Stadı’na tekrar çıkacakları için, herkesi büyük bir heyecan sardı. Çok sevindim ve kolları sıvadım. Jübilemin gelirini de okul yaptırmak için kullanacağım. Böylece benim de eğitime küçük bir katkım olacak."

Tümer’e veto

F.Bahçe’ye giden Tümer ile görüştüğünü de sözlerine ekleyen Tayfur, "Beşiktaş’tan ayrılması kendi kararı. Jübile maçına gelmek istedi. Ama sorun olur diye kabul etmedim. Taraftarlarımızı jübileme davet ediyorum. 100. yılda şampiyon olduğumuz takımı, gelecek kuşakların son kez görmesini istedim. Beşiktaş seyircisi, her şeyin iyisine ve güzeline layık. " dedi. Bu akşam yapılacak gösteri maçının kadroları şöyle:

YERLİ TAKIM: Göksel Gencer, Tamer Tuna, Ali Eren Beşerler, Ahmet Yıldırım, Bayram Bektaş, Zafer Demiray, Yasin Sülün, İlhan Mansız, Sergen Yalçın, Ahmet Dursun, Niyazi Güney ve Eser Yağmur.

YABANCI TAKIM: Tayfur Havutçu, Oscar Cordoba, Kaan Dobra, Zago, Guinti, Ronaldo, Münch, Pancu, Ahmed Hassan Kamel, Amokachi, Nouma, Zlatkov Iankov, Mrmic, Amaral ve Schafer.

Kariyeri çok başarılı

 Tayfur, futbol yaşantısı boyunca 7 kupa kaldırma başarısı gösterdi. Fenerbahçe’de TSYD, biri Kocaelispor’da olmak üzere 3 Türkiye Kupası, Beşiktaş’ta 1 kez lig, Cumhurbaşkanlığı ve Atatürk Kupası mutluluğu yaşadı. Türkiye Ligi’nde 3 takımın formasını giyen ve 360 maçta 25 kez fileleri havalandıran Tayfur, 44 kez de milli olarak, 6 gol attı.

Kombineler geçersiz

 BEŞİKTAŞ’ın Tayfur Havutçu’yu uğurlayacağı gecede, İnönü Stadı’nda kombine kartlar geçerli olmayacak. Biletix’ten satılan jübile karşılaşmasının bilet fiyatları şöyle: VIP: 82.5 YTL., Numaralı: 55 YTL., Kapalı: 33 YTL., Açık tribünler: 11.5 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!