Bayan buz hokeyciler Bulgaristan yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Bayan buz hokeyciler Bulgaristan yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2011 14:31

Buz Hokeyi Bayan Milli Takımı, Dünya Şampiyonası 5. Grup maçları için 12 Martta Bulgaristan'a gidecek.

Başkent Sofya'da 14-19 Mart tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonada Türkiye'nin rakipleri evsahibi Bulgaristan, İspanya, İrlanda ve Polonya olacak. Kamp çalışmalarını başantrenör Tarık Göçmen ve yardımcı antrenör Kaan Budak yönetiminde Kocaeli'nde sürdüren millilerin hedefi bir üst gruba yükselmek.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, milli takım kadrosunda yer alan sporcuların yaş ortalamasının çok düşük olduğunu belirterek, Dünya Şampiyonası'na ilk kez bu kadar genç bir ekiple katılındığını kaydetti.

Türkiye'de bayan buz hokeyinin her geçen gün ilerleme gösterdiğini ifade eden Kılavuz, “Sporcu sayımızdaki artışın yanı sıra özellikle genç ve yetenekli bir jenerasyonun yetişmekte olduğunu görmek başarının Türkiye adına çok da uzak olmadığını kanıtlıyor” dedi.

Federasyon tarafından düzenlenen yurtiçi ve yurtdışındaki uzun süreli kamp çalışmalarının sonuçlarını Sofya'da görme imkanı bulacaklarını söyleyen Kılavuz, “Şampiyonanın başarılı geçeceğine inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!