"Baskı ile imza topluyorlar"

Güncelleme Tarihi:

Baskı ile imza topluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2011 12:09

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı Sponsoru ve Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın voleybol takımlarında uygulanan 2+1 yabancı sınırının 3'e çıkması için kulüplerden imza toplamasına yönelikçarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bu imza kampanyasının 1 ay önce başlayan bir süreç olduğunu ifade eden Erol Ünal Karabıyık, ''Bundan haberim vardı. Bazı kulüplerimiz kendilerine baskı yapıldığı için, bazı kulüplerimiz 3 yabancının kendilerini rahatlatacağını düşündüğü için imzaladıklarını söylüyorlar. Birkaç kulüp ısrarla bizim uygulamalarımıza ters düştükleri için imzalamıştır. 12-14 imza olduğu konuşuluyor ama imza atmayanları da çok net biliyorum. 13 Haziran'da burada bir toplantı yaptık. Eczacıbaşı, Vakıfbank Güneş Sigorta, MEF Okulları, Yeşilyurt, Halkbankası gibi pekçok kulüp, kesinlikle 2009 yılında ilan edilen kararın federasyon tarafından uygulanmasını talep ettiklerini söyledi. Hepsi bu pozisyona göre yapılandıklarını ve sezonun başlamasına 4-5 ay kala kararın değişmesi halinde mağdur olacaklarını belirtti. Siz federasyon olarak bir karar veriyorsanız ve kulüpler de bu karara göre hareket ediyorsa, bundan sonra da bir kulüp bile mağdur olursa bu uygulama gerçekleşmez. Yönetimlere itimat edilir ve ona göre pozisyon alınır. Bütün kulüpler mutabakata vararak böyle olsun derse onu da düşünürsünüz. Çünkü voleybolun bir dengesi var, bunu bozmamak ve verilen kararların arkasında durmak gerekir. Bu olay 1,5 aydır ısıtılıp ısıtılıp kamoyunun önüne konuyor.'' dedi.

Haberin Devamı

"GÜNDEMİMİZDE YABANCI SINIRINDAN FARKLI KONULAR DA VAR"

Kişisel çıkarlar sebebiyle bu olayın günyüze çıkartıldığını ve gündemden düşürülmediğini dile getiren Karabıyık, ''Voleybol federasyonu yönetimi ve başkanıyla kişisel sorunları olanlar var sanırım. Federasyonun yönetilemediğini düşünen arkadaşlarımız var. Camia içerisinden de birkaç kişi, bilerek veya bilmeyerek bunlara alet olabilir. Bizim tek gündemimiz bu olmamalı. Milli takımımız Romanya'da. Yıldızlarımız yine mücadelesini sürdürüyor. Önümüzdeki olimpiyatlara ev sahipliği yapacak. İsviçre'de plaj voleybolunda mücadele ediyoruz. Ama nedense bu yabancı konusunda takıldık kaldı. Muhtemelen önümüzdeki günlerde imza getirecekler ve federasyon bizi dinlemedi diyecekler. Söylemeye utanacağım kişiler devreye sokularak imzalar attırıldı. Benim medyaya tavsiyem bu konuyu artık gündemden indirmesi.'' diye konuştu.

Haberin Devamı

''AVRUPA KUPALARINA KATILACAK KULÜPLER, ZATEN İSTEDİĞİ KADAR YABANCI OYUNCU ALABİLİR''

Futbol federasyonu tarafından yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılacağı konusunu hatırlatan federasyon başkanı Karabıyık, ''Sahada 6 yabancı futbolcu yer alacakmış. Bunun neresi serbest. Bir sınırlama var sonuçta. Bizde zaten serbest. Avrupa kupalarına katılacak kulüpler istedikleri kadar ve sayıda yabancı oyuncuyu transfer ederler, biz de tescil ederiz. Transfer talimatımızın 26. maddesi. Onlar yeni geçeceklermiş buna, bizde zaten serbest. Onlar 6 yapacaklarmış sayıyı, bizde de bu sayı 2.'' ifadelerini kullandı.

''BASKI YAPILARAK VE ARAYA HATIRLI KİŞİLER KONARAK İMZA ATTIRILAN KULÜPLER VAR''

Haberin Devamı

Mehmet Ali Aydınlar'ın yabancı oyuncu sayısının 2+1'den 3'e çıkması için imza toplamasına değinen başkan Karabıyık, ''Yabancı sayısının arttırılması gibi insani duygularla imza atan arkadaşlarımızı da biliyorum, büyük baskılarla imza atan, hatır gönül ilişkisi sebebiyle imza atan arkadaşlarımızı da biliyorum. Federasyon yönetimine kızgınlığı olup ta imza atan arkadaşlarımız da olabilir. Federasyonun güvenoyu alması gerektiğini yazan gazeteler de oldu. Bunlar doğru değil. Genel kurulun iradesinden asla kaçmam. Voleybolun patronu genel kuruldur, memnunuz derse devam eder, değiliz derse teşekkür eder gideriz. 1 yıl sonra zaten genel kurul var. Camiayı yıpratmaya gerek yok. Bizim güvenimizi kaybettiğimize yönelik iddiası olanlar varsa, imzalar toplanır ve genel kurula gidilir. O bakımdan lüzumsuz olan bu gerginliğin kapanmasını istiyorum. Gerçekten bunlar beni çok üzüyor.'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

''BİR MÜCADELENİN İÇERİSİNE GİRDİK, ARTIK BU ORTAMDAN KAÇAMAM''

Voleybol camiası içerisinde kendisini istemeyen insaların olmasının doğal karşılanması gerektiğini vurgulayan Ünal Karabıyık, ''O gitse de bir yerinde olsak diye düşünen insanlar var. Bunlar normal, düzgün davranışlarla bunlar dile getirilebilir. Ama belaltı vurmak isteyenler de var. Ben kalmaya şahsi olarak çok meraklı değilim. Bir mücadele ortamına girdik artık. İş normal mecranın dışına çıktığı için sahayı terkedemeyiz. Sonuna kadar sahada kalmak zorundayız, kalıcam da. Kimseyi kırmak istemem. Madem bir mücadele ortamına girdik. Buradan da kaçan insan olmam.'' değerlendirmelerinde bulundu.

Haberin Devamı

''KOLTUK SEVDALISI OLSAYDIM YABANCI SINIRINI 3'E ÇIKARTIRDIM''

Camianın büyük bir bölümünün kendisinin yanında olduğunu ifade ettiğini söyleyen federasyon başkanı Karabıyık, ''Camianın desteği ve gücünü arkamda hissetmesem bu mücadeleye neden gireyim? Makam ve mevki sevdalısı olsam 3 yabancı olsun derdim ve herkes boynuma sarılırdı. Neden sürekli 2+1'de mücadele edeyim? Tek gayem hizmet etmek, koltukta oturmak değil. Bir kurumun güvenirliliği ve otoritesini kaybetmemesi gerekir. 2009 yılında verdiğiniz bir kararın arkasında duramazsanız kimse size saygı göstermez. Her baskı kurulduğunda kararlar değiştirilmez. Türk voleybolu günlük mü yönetilecek. Türk voleybolu buna layık değil, en iyi yönetime layık. Türk voleybolu öyle güçlüdür ki biryerden biryere kolay kolay gitmez. Bu camia getirdiği adamı öyle kolay kolay götürmez, sahip çıkar.'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!