Başkan sezon hakkında konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan sezon hakkında konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2013 12:28

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, 2012-2013 sezonunu değerlendirdi.

Mutlugil, hem Acıbadem Ligleri'nde hem de Avrupa kupalarında çok başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Acıbadem Bayanlar ve Erkekler Ligleri'nde normal sezonda çok iyi maçlar oynandığını, play-off'larda ise kalitenin en üst noktaya çıktığını ifade eden Mutlugil, "Liglerimiz dünyanın en iyi ligleri arasında yer alıyor. Final eşleşmelerinde çok çekişmeli maçlar oynandı. Hafta içi Avrupa kupaları, hafta sonu lig maçları derken takımlarımız çok yoruldu ama bu da maç tecrübesini yanında getirdi. Ben hem Avrupa'da hem de ligde mücadele eden tüm takımlarımızı kutluyorum ve gelecek sezon için başarılar diliyorum" diye konuştu.

Avrupa kupalarında elde edilen başarıların ligin kalitesiyle bağlantılı olduğunu ifade eden Mutlugil, "Ligde normal sezonda çok iyi maçlar oynandı, play-off'larda ise kalite en üst noktaya çıktı. Lig bu kadar üst seviyede oynanmasa Avrupa'da bu kadar ileri gidebileceğimizi düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
Yeniliğe açık olduklarını ve her görüşü değerlendirdiklerini kaydeden Mutlugil, şöyle devam etti:

"Yabancı oyuncu sayısında, kulüplerin planlamalarını daha rahat yapabilmeleri için sezon bitmeden bir karar almış ve açıklamıştık. Gelecek sezon 3 yabancı uygulamasına geçilecek, takım sayısı ve lig sistemleri gibi konularda ise henüz bir değişiklik yok."

"3 yabancı konusunda güncelleme olabilir"

Yabancı oyuncu sayısı konusunda 2 1, 3 1 gibi uygulamaları adil bulmadıklarını ve bu nedenle net bir karar aldıklarını ifade eden Mutlugil, şunları kaydetti:
"Bu konuda dönem içinde güncelleme olabilir. Mevcut durumda kulüplerin ihtiyaçları doğrultusunda kararlar almaya çalışıyoruz. Ligin kalitesini koruyabilmek için ne yapmamız gerekiyorsa ona göre hareket ediyoruz. Artık alınan yabancı oyuncu kenarda oturmayacak. Ligimizin yabancı oyuncular tarafından revaçta olduğu doğru ancak bizim kalitemizdeki bir ligde de her yabancı oyuncu forma giyemez. Yabancı oyuncu konusunda en önemli kıstas oyuncunun kalitesi. Ligi zenginleştirecek, maç, antrenman kalitesini artıracak, yerli oyuncuların kariyer planlamasında örnek alacağı oyuncuları aldığımız sürece bunun en büyük faydasını yine bizim oyuncularımız ve dolayısıyla milli takımlarımız görecektir."

Türk voleybolunun uluslararası alanda bilinirliğinin arttığını belirten Mutlugil, "Güney Kore, Japonya ve Almanya'dan gelip televizyon çekimleri yaptılar. Kendi üst düzey oyuncularının Türk liginde oynaması, bizi merak etmelerine neden oluyor" şeklinde konuştu.

"Kulüplerin mutluluğu bizim için önemli"

Genel anlamda kulüplerin bir sıkıntısının bulunmadığını anlatan Özkan Mutlugil, "Kulüplerin mutluluğu bizim için önemli. Bu nedenle oları rahatsız eden bir durum varsa gerekli girişimlerde bulunuyoruz. İddia ile ilgili gelirlerin artırılması konusunda konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Kulüpler ne kadar finansal gelir elde ederse o kadar iyiye giderler ancak bu konuda onlara da görev düşüyor. Sponsor bulma noktasında yapmaları gereken şeyler var" ifadelerini kullandı.
Gelecek dönemde sponsor bulma ve sponsorluk ilişkileri konusunda kulüplere seminerler vereceklerini anlatan Mutlugil, bu konuda dünyadaki son gelişmeleri araştırdıklarını ve elde ettikleri bilgiler doğrultusunda kulüpleri yönlendireceklerini söyledi.

“Akdeniz'de hedefimiz iki altın madalya"

Özkan Mutlugil, ligde sezonun bittiğini ancak milli takımlarda kendilerini yoğun bir dönemin beklediğini kaydetti. "Milli takımlarda ilk hedef bayanlarda Akdeniz Oyunları, erkeklerde ise Avrupa Şampiyonası elemeleri" diyen Mutlugil, şunları söyledi:

"Akdeniz'de hedefimiz iki altın madalya. (A) Milli Bayan Takımı, Massimo Barbolini ile İstanbul'da kampa girecek. Bayanlarda ilk hedef Akdeniz, ardından Grand Prix ve direk katıldığımız Avrupa Şampiyonası finalleri var. Avrupa Ligi uzun bir maraton. Erkeklerde ise haziran ayının başında Letonya ile Avrupa Şampiyonası eleme maçları oynayacağız. İlk maç evimizde, ikinci maç Riga'da. Bu eşleşmeyi geçersek finallere gidebiliyoruz. Erkeklerde de yine Akdeniz Oyunları ve Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğiz."

Türk voleybolunun artık olimpiyatlarda kalıcı olması gerektiğini ve tüm çalışma sistemlerini buna endekslediklerini kaydeden Mutlugil, sözlerini şöyle tamamladı:
"Hem bayanlar hem erkeklerde olimpiyatların abonesi olmamız gerekiyor. Ayrıca olimpiyatların en önemli branşları arasında yer alan plaj voleybolu, rahatlıkla madalya alabileceğimiz bir branş. Bunlarla ilgili hedefleri iyi belirleyerek madalya almak en büyük isteğimiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!