Başkan Mutlugil umutlu konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Mutlugil umutlu konuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 12:10

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "Akdeniz Oyunları'nda voleybol ve plaj voleybolunun yer almasından gurur duyuyorum" dedi.

Mutlugil, 20-30 Haziran tarihlerinde Mersin'de yapılacak oyunlarla ilgili, olimpiyatlardan sonra dünyada en çok spor yarışmasının bir arada yapıldığı organizasyon olan Akdeniz Oyunları’nın 17'ncisinde, bayanlar ve erkeklerde voleybol ve plaj voleybolu takımlarıyla katılacaklarını söyledi.

2013 Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e kazandırılmasının özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Mutlugil, "Türkiye’nin önemli ticari limanları arasında yer alan Mersin, şimdiden Türkiye’deki etkin spor şehirlerinden birisi haline gelmiştir. Akdeniz Oyunları, 30 spor dalında gerçekleştirilecek. Bu spor dallarının içinde voleybol ve plaj voleybolunun da olmasından gurur duyuyorum" diye konuştu.

2009 yılında İtalya’nın Pescara şehrinde düzenlenen 16. Akdeniz Oyunları’nda erkek takımlarının 5’inci, bayan takımlarının ise 2. olduğunu hatırlatan Mutlugil, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnanıyorum ki takımlarımız bu sene yine üst sıralarda yer alacaklar ve ülkemize madalyalar kazandırarak, gurur kaynağı olacaklardır. Ev sahibi ülke olarak, bayan ve erkek voleybol takımlarımızın, ayrıca plaj voleybolu takımlarımızın final oynayarak, ülkemize başarılar kazandırmalarını hedefliyoruz. Oyunlarda yer alan bütün branşlardaki sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum."

A Milli Bayan Takımı Kaptanı Esra Gümüş Kırıcı

A Milli Bayan Takımı Kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve oyunlar öncesi İtalya kampında yapacakları maçlarla kendilerini test edeceklerini söyledi.

Grup maçlarının daha kolay geçeceğini düşündüğünü, asıl hedefin yarı final ve final maçları olduğunu kaydeden A Milli Bayan Takımı Kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, "Daha önceden 1 gümüş, 1 altın madalyamız var. Bu yıl ev sahibiyiz, bu çok önemli. Mersin'de salonları doldurup, hem seyircimizle ev sahipliğimizi göstermek hem de altın madalyaya uzanmak istiyoruz" diye konuştu.

Kırıcı, Eda Erdem Dündar'ın belirdeki sakatlık nedeniyle sezonu kapattığınıve şimdilik takımda başka eksik bulunmadığını sözlerine ekledi.

Gruplar

Bayanlarda Tunus'un çekildiği voleybol branşında A Grubu'nda Türkiye, Slovenya ve Yunanistan, B Grubu'nda ise Fransa, Hırvatistan ve İtalya yer alıyor.

Erkeklerde ise A Grubu'nu Türkiye, Fransa ve Mısır, B Grubu'nu da Tunus, İtalya, Makedonya ve Cezayir oluşturuyor.

Erkeklerde gruptaki ilk maçlar 21 Haziran, bayanlarda ise 22 Haziran'da oynanacak.

Kadrolar

Oyunlarda mücadele edecek Massimo Barbolini yönetimindeki bayan ve Veljo Basic'in antrenörlüğündeki erkek takımlarında yer alan isimler şöyle:

Bayan Milli Takımı: Seda Tokatlıoğlu, Ergül Avcı, Neriman Özsoy, Özge Çemberci, Naz Aydemir, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Gizem Karadayı, Büşra Cansu, Bahar Toksoy, Gözde Kırdar Sonsırma, Esra Gümüş Kırıcı, Güldeniz Önal, Neslihan Demir, Polen Uslupehlivan

Erkek Milli Takımı: Berkan Bozan, Ulaş Kıyak, Arslan Ekşi, Burutay Subaşı, Emre Batur, Halil İbrahim Yücel, Can Ayvazoğlu, Emin Gök, Resul Tekeli, Erhan Dünge, Hakkı Çapkınoğlu, Serhat Coşkun, Metin Toy, Hasan Yeşilbudak, Ramazan Serkan Kılıç, Selçuk Keskin, Mustafa Koç, Gökhan Gökgöz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!