Başkan gözünü olimpiyatlara dikti

Güncelleme Tarihi:

Başkan gözünü olimpiyatlara dikti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2013 14:18

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye iki altın madalya kazandıran Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in aynı başarıyı olimpiyatlarda da tekrarlayacağına inanıyor.

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Hamza Yerlikaya, Gürcistan'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye iki altın madalya kazandıran Taha Akgül ve Rıza Kayaalap'in aynı başarıyı olimpiyatlarda da tekrarlayacağına inanıyor.

“Asrın Güreşçisi” unvanına sahip Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 120 kiloda mücadele eden Taha Akgül ile grekoromen stil 120 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp'in iyi maçlar çıkararak altın madalya kazandıklarını hatırlattı. Federasyon başkanı olarak ilk Avrupa şampiyonası deneyimini Gürcistan'da yaşadığını dile getiren Yerlikaya, “Hem Taha'nın hem de Rıza'nın şampiyon olması beni çok mutlu etti. Her iki sporcumuzun da final karşılaşmalarını deyim yerindeyse 'nefes nefese' izledim. Sonuçta ikisi de milletimize gurur yaşatan sonuçlar aldı” diye konuştu. Yerlikaya, Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'ten Türk milletinin büyük beklentileri olduğunu ifade ederek, her ikisinin de bu beklentileri karşılayacak kapasitede bulunduklarını vurguladı.

Akgül ve Kayaalp'ten olimpiyat derecesi beklediklerini dile getiren Yerlikaya, şunları söyledi:

“Rıza ve Taha, Londra Olimpiyatları'nda ay-yıldızlı mayoyu giymişlerdi. Rıza orada bronz madalya alırken Taha Akgül istenilen neticeye ulaşamamıştı. Önümüzde 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlar var. Her iki sporcumuz olimpiyatlarda milletimizin yüzünü güldürecek neticelere imza atacaktır. İnşallah her ikisine de altın madalya almak nasip olur. Bunu sadece Rıza ve Taha için söylemiyorum. Tüm sıkletteki sporcularımdan umutluyum. Güzel günlere hep birlikte imza atacağız. Biz kendilerine inanıyoruz.”

Yerlikaya, Akgül ve Kayaalp'ten rehavete kapılmadan, aynı ciddiyet ve kararlılıkla yollarına devam etmelerini isteyerek, bu tarz başarıların onların önünde engel olmaması gerektiğine değindi.

Taha Akgül'ün önceki açıklamaları

Hamza Yerlikaya, Avrupa Şampiyonası öncesinde Taha Akgül'ün “Ben Sivaslıyım. Avrupa, olimpiyat ve dünya şampiyonu eski güreşçi ağabeylerim Ahmet Ayık ve Hamza Yerlikaya da Sivaslı. Örnek aldığım iki büyüğüm Sivas'a bu şampiyonlukları götürdü. Artık sıra bende” şeklindeki açıklamalarını da memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Federasyon başkanı olarak oyuncu ve şehir ayrımı yapmasının doğru olmadığını ancak Sivas'ın güreşte her dönem altın madalyalar kazanan sporcular yetiştirdiğini anlatan Yerlikaya, “Taha kardeşimin de duygularını anlayabiliyorum. İnşallah Ahmet Ayık büyüğümüz gibi, benim gibi, kendisi de Sivas'a hedeflediği başarıları götürür” temennisinde bulundu.

Hedefinde, Hamza Yerlikaya'nın başarılarına yetişmek var

Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, en büyük hedefinin Hamza Yerlikaya'nın başarılarını yakalamak olduğunu belirterek, “Hedef olarak Hamza Yerlikaya ağabeyimizin başarılarını seçtim. Hedefim ona yetişebilmek” dedi.

Polis Akademisi Başkanlığı'nca, polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “3. Başkanlık Kupası”na katılarak genç sporcuların müsabakalarını izleyen Kayaalp, burada AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Kayaalp, daha önce dünya şampiyonluğu ve olimpiyat üçüncülüğü derecesinin bulunduğunu, son olarak Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 3. kez Avrupa Şampiyonluğu'nu kazandığını hatırlattı.
Bu başarıları tekrarlamak ve yeni başarılar elde etmek istediğini belirten Kayaalp, bunun için çok çalıştığını anlattı.

Kayaalp, “Asrın Güreşçisi” unvanlı Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'nın Türkiye'nin önemli güreşçilerinden biri olduğunu, kendisinin de Yerlikaya'nın başarılarını yakalamak istediğini anlatarak şunları söyledi:
“Büyük bir sporcu, büyük bir şampiyon olmak istiyorsam önümde büyük bir hedef olması gerekiyor. Ben hedef olarak Hamza Yerlikaya ağabeyimizin başarılarını seçtim. Hedefim ona yetişebilmek. Bu yolda ilerlemek istiyorum. Onun büyük hedeflerine ulaşmak için daha çok çalışacağım. Her sene de başarılarımı tekrarlayacağım. Başarı kazandıkça beklenti artıyor. Artık kendimi değil, Türk milletini, beni sevenleri düşünerek yoluma devam etmek istiyorum. İnşallah bakarsınız bir gün Hamza Yerlikaya'nın rekorlarını kırmışız. Kırmak da istiyorum açıkçası.”

Genç sporcu, Haziran'da Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nda ve Eylül'de Macaristan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda hedefinin yine altın madalya kazanmak olduğunu ifade etti.

“Yaşımız küçük olsa da yaptığımız işler büyük”

Sporcuların başarı için özel yaşamına dikkat etmeleri gerektiğini kaydeden Rıza Kayaalp, “Görüştüğümüz genç sporcularla bunları paylaşıyoruz. Onlara başarının yollarını göstermeye çalışıyoruz. Bizim de yaşımız küçük olsa da yaptığımız işler çok büyük. Genç sporculara faydalı olmaya çalışıyoruz. İnşallah böyle de devam edecek” ifadesini kullandı.

Kayaalp, Genç sporculara destek olunmasını, imkan sağlanmasını istediğini bildirerek, imkan sağlanması halinde gençlerin her türlü başarıyı yakalayacağına inandığını söyledi. Türkiye'de tüm amatör sporlara destek verilmesini istediğini kaydeden Kayaalp, “Sadece güreş için demiyorum. Güreşin gerçekten çok güzel bir alt yapısı var, çok iyi destekleniyor. Her yerde güreş yapılıyor. Sadece güreşe değil, tüm amatör sporlara destek verilsin. Olimpiyatlarda başarı için amatör sporların, alt yapıların desteklenmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!