Basın bu kez pedal çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Basın bu kez pedal çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2011 15:49

24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ile Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından ortaklaşa geleneksel olarak yapılan "Basın Turu", 30-31 Mart 2011 tarihleri arasında Side'de yapıldı.

Haberin Devamı

Basın Turu kapsamında temsili bisiklet yarışması bugün yapıldı. Yaklaşık 4 kilometre olan yarış, Side Müzesi yanında son buldu. Bisiklet yarışında basın mensupları kıyasıya mücadele etti. Yarışmaya, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, TBF Başkanı Emin Müftüoğlu'nun kardeşi hakem Kuddusi Müftüoğlu, Kuddusi Müftüoğlu'nun teyzesinin oğlu Mustafa Kamil Abitoğlu, Türk spor basınının duayen isimlerinden 78 yaşındaki Eyüp Karadayı ve 53 basın mensubu da katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan yarış sonunda Tarihi Side Yarımadası'na giden yarışçılar, Apollon tapınağında yapılan ödül törenine katıldı. Tur sonrası Eyüp Karadayı, TBF tarafından en celtilmen bisikletçi sporcusu seçildi. Törende yarışmacılara Alanya muzu da dağıtıldı. Yarışmacılar, Alanya muzu ile toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildiler. Törende derece alanlara madalya ve çiçek verildi. Dereceye giren sporcuların madalyaları Apollon Tapınağı'nda düzenlenen törenlerle verildi. Başarı elde eden sporcuların madalyalarını Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ve TBF Başkanı Emin Müftüoğlu verdi. 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Medya Turu Temsili Bisiklet Yarışı, Side Apollon Tapınağı'nda toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Haberin Devamı

TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, 24-1 Mayıs tarihleri arası yapılacak 47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu etabına Manavgat ve Side'yi de dahil ettiklerini söyledi. Müftüoğlu, bisiklet turuyla Side'nin tarihi ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtacaklarını belirterek, "Bugün 47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu öncesinde geleneksel olarak yaptığımız, trafikte bisikletliye saygı temasıyla başladığımız yarışta güzel bir atmosfer oluştu. 4. kez yaptığımız basın turu bisiklet yarışlarında ne kadar zor efor sarfettiğimizi görmüş bulunduk" dedi.

Düzenli spor yaptığını belirten Belediye Başkanı Uçar, düzenli doğa yürüyüşü ve tenis sporu yaptığını, bisiklet sporunda da iddialı olduğunu söyledi.

Dereceye giren basın mensupları :

1.Kategori (30-39)

1.Mahmut Portakal (24 TV)

Haberin Devamı

2.Mehmet Tufan (Zaman Gazetesi)

3.Batuhan Tinar (Sky Türk)

2.Kategori: (40-49)

1.Abdulkadir Uçar (Side Belediye Başkanı)

2.Ergün Köknar (Yeni Şafak Gazetesi)

3.Ömer YAvru (TRT)

3.Kategori: (+50)

1.Cem Buba (Türkiye Gazetesi)

2.Erden Aktoğu (Yeni Gün Gazetesi)

3.Oğuz Dizer (Fanatik Gazetesi)

70 Yaş Üstü Özel Katagori'de yarışan Eyüp Karadayı da yarışı tamamlayarak özel basın ödülünü aldı.

Bayanlar kategorisinde yarışmaya katılan TGRT muhabirlerinden Tuba Şahin ise klasmanında birinci oldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!