Başbakan Yılmaz’dan spora ödül yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yılmaz’dan spora ödül yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başarılı sporcuları sonuna kadar destekleyeceklerini söyleyen Başbakan Mesut Yılmaz, ‘‘Kapalı ve açık spor tesisi yapımına hız vereceğiz. İstanbul'daki 80 bin kişilik olimpik stadın açılışını da çok kısa bir süre içinde gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile Akdeniz Oyunları ve İşitme Engelliler 18. Yaz Olimpiyatları'nda başarılı olan sporcu, antrenör ve kulüplere ödüllerini dağıttı. Yılmaz'ın kalabalık bakan grubuyla adeta çıkarma yaptığı törende Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından yaklaşık 37 milyar ve 6455 adet cumhuriyet altını, Emlak Bankası tarafından da 3 konut, 14 otomobil, 750 milyon lira nakit para, 3706 adet de cumhuriyet altını verildi.

Yılmaz'ın yanı sıra bakanlar Yücel Seçkiner, Cavit Kavak, Rafaiddin Şahin, Ersin Taranoğlu, Metin Gürdere, Mustafa Taşar, Yaşar Topçu ve Hikmet Uluğbay'ın da katıldığı törende 18 dalda 191 sporcuya ödülleri dağıtıldı. Törende bir konuşma yapan Başbakan Mesut Yılmaz, Türk halkının günümüze değin sporda elde edilen başarılarla yetinmediğini vurgulayarak, ‘‘Türkiye'nin daha çok başarıyı kazanmaya hakkı vardır. Biz devlet olarak elimizden gelen ne varsa her şeyi yapacağız. Başarılı sporcuları sonuna kadar destekleyeceğiz. Bu nedenle ödül yönetmeliğimizi genişlettik. Özellikle 8 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili olarak çıkan yasadan sonra ilköğretim seviyesinde kapalı ve açık spor tesisi yapımına hız vereceğiz. Yapımı yılan hikayesine dönen İstanbul'daki 80 bin kişilik olimpik stadın açılışını da çok kısa bir süre içinde gerçekleştireceğiz. Türk sporcusu her şeye layıktır’’ dedi.

Törende Türk sporcuları adına milli binici Avni Atabek ile milli okçu Zehra Öktem, Atatürk'ün büyük bir resmini Yılmaz'a hediye ettiler. İşitme Engelleler Yaz Olimpiyatları'nda büyük başarı elde eden futbol takımı adına Yılmaz'a bir de futbol topu hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!