Başarıya giden İpek Yolu

Güncelleme Tarihi:

Başarıya giden İpek Yolu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 01:26

ABD Açık’ta çift kızlarda şampiyon olan İpek Soylu bir Grand Slam’de bu seviyeye erişen ilk Türk oldu.

Haberin Devamı

İPEK SOYLU'NUN BÜYÜK MUTLULUĞU

Kızlarının tenisçi olması için İpek Soylu’nun annesi ve babası ayrılmak zorunda kaldı.

14 yaşından beri, Sharapova’nın da menajerliğini yapan IMG şirketiyle çalışıyor.

Finale kadar yürüdüğü İsviçreli partneri Jil Teichmann’la turnuva öncesinde tanışmıyordu bile.

TENİS takviminin son Grand Slam’i olan ABD Açık, Türkiye adına bir ‘ilk’e sahne oldu. Genç kızlar kategorisinde mücadele eden İpek Soylu, çiftlerdeki partneri İsviçreli Jil Belen Teichmann ile birlikte şampiyon oldu. Grand Slam’lerde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk tenisçi olma başarısını gösteren İpek Soylu, geçtiğimiz yıl da ABD Açık’ta yarı final oynamıştı.

18 yaşında olmasına rağmen adını Türk spor tarihine altın harflerle yazdıran İpek Soylu’nun hayat hikayesi son derece çarpıcı.

Haberin Devamı

8 YAŞINDAN BERi BİLEĞİNİ BÜKEN YOK

15 NİSAN 1996’da Adana’da dünyaya gelen İpek, Veteran Tenis Milli Takımı’nda forma giyen baba Sermet Soylu’nun teşvikiyle 6 yaşında tenise başladı. Adana’da ticaretle uğraşan baba Soylu, işlerinin yoğunluğu nedeniyle İpek’le ilgilenme görevini, eşi Serpil Soylu’ya devretti.

Adana Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü’nde tenise devam eden İpek, 8 yaşından itibaren kendi yaş gruplarında Türkiye’nin 1 numarası oldu. Genç tenisçinin kendi kategorisinde rakibi yok.

Tesadüfen ortak olup finale yükseldiler

GENÇ çift kızlarda İsviçreli Jil Belen Teichmann’la finale yükselen İpek, daha önce ortağını hiç tanımıyordu. Teklerde ilk turda Vera Lapko’ya elenen İpek, çiftlerde partner ararken, Teichmann’la tanışmış. Yani tarihi başarı tesadüfen kurulan ortaklıkla gelmiş oldu.

SHARAPOVA’YLA İŞ ARKADAŞI

İpek, Maria Sharapova ve Djokovic gibi dünya yıldızlarının menajerliğini yapan IMG’nin sporcusu.

İPEK’in elde ettiği başarıda, 2010’dan beri masraflarının büyük bölümünü karşılayan SİSEV (Sumru İlkel Eğitim Vakfı) ve Garanti Koza İnşaat’ın payı çok büyük. Öte yandan Sharapova ve Djokovic gibi yıldızların menajerliğini yapan IMG şirketi de 2010’da İpek’le anlaşma yaptı. IMG İpek’i, Sharapova’nın yetiştiği akademi Bollettieri Tenis Akademisi’ne götürme teklifini de yaptı. Ama ailesi bu teklifi reddetti.

Haberin Devamı

TENiS iCiN ‘FEDA’ DEDiLER

ENKA’nın transfer teklifinden sonra yol ayrımına gelen Soylu Ailesi, kızları İpek’i annesiyle İstanbul’a yollarken, baba Soylu Adana’da kaldı.

2010, İpek Soylu’nun kariyerinde bir dönüm noktası oldu. İstanbul’da faaliyet gösteren ENKA, kendi yaş grubunun 1 numarası olan Adanalı İpek’e transfer teklifinde bulunur. İşte o anda ailesi bir yol ayrımına gelir: “İpek’i İstanbul’a gönderelim mi, göndermeyelim mi?” Sermet Bey ve Serpil Hanım, İpek’i göndermeye karar verirler. Anne Soylu, küçük kızı İrem’i de yanına alıp İstanbul’a yerleşir. Baba ise Adana’da kalır. Çocuklarından ayrılmanın çok zor olduğunu belirten Sermet Soylu, “Göndermek zorundaydık çünkü İpek o kadar başarılıydı ki, hayır diyemezdik. Başarının önünde kimse duramaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!