Başarısı Türkiye sınırlarını aştı

Güncelleme Tarihi:

Başarısı Türkiye sınırlarını aştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2011 13:10

Tekvandoda dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan anne ve babasının izinden giden 14 yaşındaki Yunus Emre Sayan, 4 yılda 4 kez Türkiye şampiyonluğuna ulaştıktan sonra Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazanarak başarısını uluslararası alana taşıdı.

KASKİ Spor Kulübü sporcusu Yunus Emre Sayan, milli takım antrenörlüğü yapan, dünya ve Avrupa şampiyonu annesi Arzu Tan Sayan ve Avrupa şampiyonu babası Yavuz Sayan gözetiminde, tekvandodaki şampiyonalarda başarıdan başarıya koşuyor.

Spora başladığı 2008'de, minikler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu ile altın madalyayı boynuna takan Yunus Emre, aynı kategoride ve 2 kez de gençler kategorisinde 3 şampiyonluk daha yaşayarak, anne ve babasının yolunda ilerleme başarısı gösterdi.

Başarısını uluslararası organizasyonlara da taşımak için anne ve babasının desteğiyle çalışan genç sporcu, 7-9 Temmuz tarihlerinde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen, 36 ülkeden 316 sporcunun katıldığı Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda 57 kiloda İtalyan, Sırp, Rus ve Hırvat rakiplerini yenerek, altın madalyaya uzandı.

Yunus Emre Sayan, AA muhabirine, Ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirdiği için büyük gurur yaşadığını belirterek, “Şampiyona maçları çok zorlu geçti. Zorlanmama rağmen altın madalyaya ulaştım ve Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı söylettim. Başta annem ve babam olmak üzere bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadım. Hedefim, 2013 Gençler Avrupa Şampiyonası, ardından 2014 Gençler Dünya Şampiyonalarında da aynı başarıyı tekrarlamak” dedi.

16 YILLIK MADALYA ÖZLEMİNE DE SON VERDİ

Anne Arzu Tan Sayan da, aktif spor yaptıkları dönemde Kayseri'ye tekvandoda en son 1995 yılında Avrupa şampiyonluğunu hediye ettiklerini anımsatarak, “Biz sporu bıraktıktan sonra o yıllar boş geçti. 16 yıl aradan sonra oğlumuz Yunus Emre ile Avrupa şampiyonluğunu Kayseri'ye yeniden hediye ettik” diye konuştu.

Baba Yavuz Sayan da oğluyla gurur duyduğunu belirterek, Yunus Emre gibi 400'e yakın sporcuyu daha yetiştirdiklerini, onların da aynı başarıyı göstermeleri için yoğun çaba harcadıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!