Baş hain

Güncelleme Tarihi:

Baş hain
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Bizim Ruşen Güven çok iyi bir muhabirdir ve her yazdığı doğrudur. Önceki günkü haberinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren'in, Mali Kongre'de onu ve yönetimini ibra etmeyenlere ‘‘Bunlar haindir, Galatasaraylı değildirler’’ dediğini yazdı. Biz de hayretle okuduk.

Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanı olduğundan beri, davranışlarıyla, yalanlarıyla, Neronvari tutumuyla Galatasaray'ı yakan yıkan, maddi manevi itibarını sıfırın altına düşüren Faruk Süren mi Galatasaray'a hainlik etmiştir, yoksa mali kongrede ona yaptıklarının hesabını soran 240 kişi mi haindir? ‘‘Beni 298 kişi ibra etti’’ diyor. Bunun 40 kişisi yönetim kurulu ve yan kurulları değil mi? Yani onlar kendi kendilerini ibra ettiler. Hala bununla mı övünüyor. Biraz utanmak lazım ama bunun için de hissetmek lazım. Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı şirket müdürlüğü değildir. Tabii çuvalladıkça da çuvallıyor, battıkça da batıyor. Galatasaray'ı da maddi manevi yerin dibine sokuyor. Bakın ne diyor:

Fetva veriyor beyefendi

‘‘298 kabul, 240 red, 200 de tarafsız oy vardı. Oysa bunu haketmemiştik.’’ Herhalde Süren'in aklından zoru var. 240 red artı 200 tarafsız oyun toplamı 440'dır. Bu 440 kişi seni ve arkadaşlarını Galatasaray'ı yönetmeye layık görmemiş. Ve sen hala o koltukta oturmaya direniyorsun.

Kongrede genç üye Suat Sucuka, kulübün borcunun 40 milyon dolar olduğunu ileri sürdü. Faruk Süren ve arkadaşları kurşun asker gibi kenarda oturdular. Kalkıp cevap dahi veremediler. ‘‘Böyle bir borcumuz yoktur’’ diyemediler, sus pus oturdular. Şimdi fetva veriyor beyefendi. Kongrede aklın neredeydi? Çıkıp, ‘‘Bizim böyle bir borcumuz yoktur’’ deseydin ya.

Süren, o kadar paniklemiş ki, artık ne önünü görüyor ne de okuduğunu anlayabiliyor. Ve ne yazık ki hala Galatasaray Spor Kulübü Başkanı.

DÜZELTME:

İki gün önceki yazımda bir isim hatası oldu. Yönetimin papağanı gibi konuşan Denetleyici Cengiz Ergani yerine yanlışlıkla Cengiz Nayır ismi çıktı. Düzeltir, Cengiz Nayır'dan özür dilerim.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!