Barcelona'dan UEFA'nın cezasına itiraz!

Güncelleme Tarihi:

Barcelonadan UEFAnın cezasına itiraz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 23:25

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayer Leverkusen ile oynadıkları maçta açılan Katalonya bayrakları ve bağımsızlık sloganlarından dolayı aldığı para cezasına itiraz edecek.

Haberin Devamı

Barcelona Kulübü Yönetim Kurulu toplantının sonrasında yapılan yazılı açıklamada, 29 Eylül'de Bayer Leverkusen'i Nou Camp Stadı'nda ağırladıkları Şampiyonlar Ligi maçında açılan bağımsız Katalonya bayrakları ve tribünlerce atılan bağımsızlık sloganlarından dolayı UEFA Disiplin Kurulu tarafından aldıkları 40 bin avro para cezasına itiraz edileceği belirtildi.

Açıklamada, itirazın ilk olarak UEFA makamlarına yapılacağı, buradan olumlu yanıt gelmemesi halinde ise konunun Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne taşınacağı vurgulandı.

UEFA'nın verdiği cezanın insan haklarına aykırı olduğu savunulan açıklamada, "Taraftarımızın ifade özgürlüğünü korumak için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideriz" ifadesi kullanıldı.

UEFA, aynı gerekçe ile Barcelona Kulübü'ne bu zamana kadar iki kez ceza verdi. Juventus ve Barcelona takımları arasında geçen sezon oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, statta açılan bağımsız Katalonya'yı temsil eden bayraklardan dolayı Barcelona'ya 30 bin euro para cezası verilmişti.

Haberin Devamı

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!