Barça ders olarak gösterilmeli

Güncelleme Tarihi:

Barça ders olarak gösterilmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 00:00

Rakibinin 331 pasına karşılık tam 684 pas yapan Katalanlar, bunların da yüzde 89’unda isabet sağlayıp yıldızlar topluluğuna top göstermedi. “Futbol işte böyle oynanır” dedirtti.

Haberin Devamı

İŞTE BARÇA'NIN BİRBİRİNDEN MÜKEMMEL 5 GOLÜ / WEB TV

 

İSPANYA Ligi’nde önceki akşam oynanan ve 5-0 gibi tarihi bir skorla Barcelona’nın galibiyetine sahne olan “El Clasico”nun yankıları sürüyor. Barça, dünya üzerinde 400 milyon kişinin izlediği maçta yıldızlar topluluğu Real Madrid’i hezimete uğratarak bir kez daha gündeme oturdu. Futbol otoriteleri ise bu tarihi farkı, Katalan ekibinin pasa dayalı oyun sistemine bağladı.

Karşılaşmanın istatistikleri, herkesi şoke eden 5-0’lık skorun nasıl ortaya çıktığının açık birer kanıtı. Barcelona, Real Madrid karşısında 90 dakika boyunca tam 684 pas yaptı. Cristiano Ronaldo ve Mesut Özil başta olmak üzere birbirinden teknik ayaklara sahip Real, 331 pasla bu sayının yarısına bile ulaşamadı. Üstelik 684 pasının yüzde 89’u isabetli olan Katalanlar rakibine top göstermedi.

6 toptan 5’i gol oldu

Topla oynama oranlarındaki yüzde 67’ye 33’lük Barcelona üstünlüğü de Reallliler’in sahada ne kadar çaresiz kaldığının göstergesiydi. Barça’nın orta sahadaki lideri Xavi bile tek başına 110 pasla Real Madrid’in takım halinde yaptığı pasın üçte birini yaptı. Ev sahibi takım, maç boyunca 15 şut çekerken bunların 6’sında isabet buldu. Bu 6 şutun 5’ini kalesinde gören İspanya Milli Takımı’nın kalecisi Casillas hayatının en kötü gecelerinden birini yaşadı.

Mourinho ilk kez 5 yedi

Real Madrid ise kaleyi maç boyunca sadece 5 kez yoklayabildi. Bunlardan da 2’sinde çerçeveyi bularak Valdes’i fazla zorlayamadı. Dünyanın en iyi teknik direktörü olarak gösterilen Jose Mourinho kariyerinde ilk kez bir maçta 5 gol yeme üzüntüsü yaşadı. Beyaz Şimşekler aynı zamanda bu sezon resmi maçlardaki ilk yenilgisini de tarihi bir skorla yaşadı.

İbrahim Toraman
Sinemalarda oynatılsın

BARCELONA-Real Madrid maçı ile ilgili en ilginç yorum, Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcusu İbrahim Toraman’dan geldi. El Clasico’yu değerlendirmesişni istediğimiz Toraman, “Bu maç sinemalarda vizyona girmeli. Haftalarca oynatılmalı. İnanılmaz oynadılar. Bu kadar isabetli pas gösterisi olur mu? Bu maçlar ders olarak okullarda gösterilmeli, okutulmalı. Barcelona’nın futbolunda oyuncu nerede duracak, nerede topa vuracak ve çalım yapacak, nasıl gol atacak tüm incelikler vardı” diye konuştu.

Futbol orgazmı

Sport: Nou Camp’da futbol orgazmı
AS: 8 değil ama 5 yetmez mi?
Marca: Tokat.
Mundo Deportivo: Barcelona dünyanın en iyi takımı olduğunu gösterdi.
La Vanguardia: Barça, Real Madrid’i şov yaparak küçük düşürdü.
El Pais: Barça’dan Real’i aşağılayan gösteri.
L’equipe: Yüce Barcelona.
La Gazetta dello Sport: Barcelona haykırdı, Real’in dili tutuldu.
Ole: Gülmekten ölmek (Messi’nin fotoğrafıyla)
A Bola: Bu Barcelona gerçekten çok özel.
De telegraaf: Katalanlar Real Madrid’ten kıyma yaptı.
Daily Mail: Morinho için Nou Camp’ta cehennem gibi bir Clasico.
Bild: 5-0 Özil’in acı gecesi.

Türkiye’de 15.84 reyting aldı

BARCELONA-Real Madrid maçı, Türkiye’de de milyonları ekran başına sürükledi. Karşılaşmayı yayınlayan NTV Spor, totalde 11.66 reyting alırken, AB grubunda da 15.84 reytinge ulaştı.

Uyanıklığa
1 maç ceza


AJAX maçında iki futbolcusundan kasıtlı olarak kırmızı kart görmelerini isteyen Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’ya Şampiyonlar Ligi’nde 1 maç ve 40 bin Euro para cezası geldi.

Hakan Arıkan
Casillas’a üzüldüm


BEN en çok Real Madrid kalecisi Casillas’a üzüldüm. Defansının kurbanı oldu. Barcelona oyunu istediği saniye değiştirip topla oynama alanlarını çok iyi kullandı. Böylece peş peşe golleri buldular. Bu futbol karşısında Casillas’ın da yapabileceği bir şey yoktu.

İbrahim Üzülmez
Futbolun merkezi


DÜNYANIN futbol merkezi bence Barcelona. Barcelona’nın önde oynayan 5’lisini kimse durduramadı. Durduramaz da. Bu kadar garanti pas oynayan takım yıkılmaz.Bizde de Sergen varken her an rakip kalede gol pozisyonu yakalıyorduk. Bence Messi gibi futbolcusu olan bir takım kaybetmez.

Fabian Ernst
Teknik ve mücadele


EL Clasico’da tekniklerini 90 dakika boyunca mücadele ile birleştiren bir Barcelona izledik. Bence 5-0’lık skorun sırrı bu. Diğer yanda Real Madrid’e baktığınızda ise, kadrolarında dünyaca ünlü oyuncular var. Ama böylesine bir rakip karşısında fazla bir şey yapamadılar.

Kanat Atkaya
Biz ne oynuyoruz?

SADECE Türkiye’de değil, futbola meraklı bütün ülkelerde aynı soru işareti belirdi. Dün seyrettiğimiz futbol maçı ise, bize neyi yutturuyorlar. Barcelona’nın oynadığı futbolu bugüne kadar herhangi bir platformda herhangi bir ekipten görmüş değilim. Bunu bu kadar açık söyleyebilirim.

Barça’nın müthiş 5’lisinin boyları 1.75’i geçmiyor

BARCELONA ile Real Madrid arasındaki en önemli farklılıklardan biri de boy farkıydı. Katalan ekibini hücumda herkesin bildiği gibi 5 futbolcu taşıyor. Ancak bunların en uzunu olan David Villa bile 1.75’lik boyu ile bir santrfor için oldukça kısa. Xavi ve Iniesta’nın boyu ancak 1.70’e ulaşırken, süper yetenek Messi ve Pedro 1.69’luk boyları ile onlardan da kısa. Bu 5’linin boy ortalaması ise yalnızca 1.70 m.
Buna karşılık Real Madrid’in 5 hücum silahı arasında 1.80’den kısa olan yok. Cristiano Ronaldo 1.86 boyunda. İki santrfor Benzema ve Higuain 1.84, Mesut Özil 1.82, Di Maria’nın boyu da 1.80. Bu 5’linin ortalamaları da 1.83 ile Barcelona’daki rakiplerinden tam 13 cm. uzun. Bir başka deyişle Barçalıların 1.70’lik boy ortalaması da onları hava topları yerine tüm dünyanın hayranlıkla izlediği yerden kısa paslı oyuna mecbur bırakıyor.

Guti: Beklemiyordum

BEŞİKTAŞ’a Real Madrid’den gelen Guti de “Çok üzüldüm. Bu kadar fark beklemiyordum. Real Madrid’de organizasyon bozukluğu gözlemledim. Messi, Xavi ve Iniesta gibi teknik kapasitesi üstün oyuncular ağırlıklarını koydular” diye konuştu.

El Clasico geyikleri

Casillas’ın suçu ne?
Barcelona, Real Madrid’e topsuz idman yaptırdı.
Real Madrid’in topla en çok orta yuvarlakta buluştuğu maç. 6 santra az değil!
Bursalı taraftarların neden ısrarla Real Madrid’i istedikleri anlaşıldı.
Barça’nın şifre yazıp oynadığı, Mourinho’nun “oğlum benim kol bozuk değiştirin bunu” dediği karşılaşma.
Ayıp denen şeyin Barcelona’da olmadığını gördük. Real Madrid’e de 5 atılmaz ki!
3’ten sonra Portekizli Mourinho sahaya havlu atsaydı daha iyiydi.
2 sorum olacak: 1. Messi sen insan mısın? 2. Barcelona sen yeryüzünün takımı mısın?
Messi mi? Ronaldo mu? Artık tartışılmasın, Ronaldo beynini fiziği kadar çok kullanmıyor. Messi ise Einstein gibi oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!