Barack Obama için özel saat tasarlayan Murat Uçar, Hurriyet.com.tr'ye konuştu

Güncelleme Tarihi:

Barack Obama için özel saat tasarlayan Murat Uçar, Hurriyet.com.trye konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 14:14

ABD Başkanı Barack Obama’ya Antalya’da hediye edilen saatin tasarımcısı Hürriyet.com.tr'ye konuştu. Obama'nın kaldığı otelin yönetiminin kendisi ile temasa geçtiğini söyleyen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim görevlisi Murat Uçar “Obama’nın saati için geceli gündüzlü çalıştım. Bu saat için özel bir teknik kullandım. Boyanın kuruması için saatin başında 6 saat bekledim” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dönem başkanlığını yaptığı G-20 Liderler Zirvesi sona erdi. Zirve’nin, politik, ekonomik, çevresel bir dizi sonuçlarının ortaya çıkması bekleniyor. Zirve boyunca, kuşkusuz gözlerin çevrili olduğu isim ise ABD Başkanı Obama oldu. Kalacağı otel için günler öncesinde tartışmaların yaşandığı Obama, Antalya Belek’teki Calista Luxury Resort'ün kral dairesinde kaldı.

Kaldığı otelden memnun ayrıldığı ifade edilen Obama için özel bir hediye de hazırlandı. Obama ve eşinin fotoğraflarının içinde bulunduğu özel tasarım saat, “Murat Uçar” imzasını taşıyordu.

Akademik kariyerinin yanı sıra özel sektörde kreatif direktörlük de yapan Murat Uçar (39), Obama’ya hediye edilecek saat için otel yönetiminin kendisi ile temasa geçtiğini şu sözlerle açıkladı: “Otel yönetimi çok özel bir hediye yaptırmak istemiş. Bununla ilgili bir araştırma yapmışlar. En iyini ve en güzelini yaptıralım diye arayışa giren yönetim bana ulaştı. Benden böyle bir çalışma istediler.”

Haberin Devamı

OTEL YÖNETİMİ 15 GÜN ÖNCE ULAŞTI
Uçar, adını açıklayamadığı bir çok dünya liderine önemli işler yaptığını hatırlatarak, kendisini en çok heyecanlandıran işlerin başında Obama’ya hediye edilen özel tasarım saat olduğunu söyledi.

Uçar, Obama’nın saati için kendisi ile 15 gün önce temasa geçildiğini belirterek şunları kaydetti: "Önce saati tedarik ettik. Bu saati de Türkiye’de temin ettik. Obama’nın saati için özel bir teknik uyguladım. Bu saat için ilk kez uyguladığım bir teknik oldu. O fotoğraflar el yapımı fırça ile yapıldı. Çok hassas ve yoğun bir çalışma oldu. Yaptığım işleri çok dikkatli yapmam gerekiyordu. Çünkü o işlem saati bozabilecek bir işlemdi. Saatin içindeki fotoğrafları da aşama-aşama kaydettim. Yine saatin hangi tekniklerle yapıldığını da yazılı hale getirdim. Bunu da bir broşür halinde saat kutusunun içine koydum.”

Barack Obama için özel saat tasarlayan Murat Uçar, Hurriyet.com.trye konuştu

6 SAAT BAŞINDA BEKLEDİM

Obama’nın saati için geceli- gündüzlü çalıştığını söyleyen Uçar “Günde 3-4 saat uyuyorum. Son gün dua ediyorum. İnşallah bozmam diye. Çünkü en son üzerinde yaptığım bir çalışma vardı. O çalışma bütün emeğimi bozabilirdi. Böyle terleye terleye yaptım. O yaptığım işlem 6 saate kuruyordu. O kuruyana kadar 6 saat başında bekledim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

OBAMA TEŞEKKÜR ETMİŞ
Yaptığı işten hem kendisi adına hem Türkiye adına gurur duyduğunu söyleyen Uçar, Obama’nın kendisine hediye edilen saate ilişkin “Otel yönetiminden bir haber geldi. Teşekkür ettiler. Çok memnun kalmışlar. Sayın Obama’nın da bu konu ile ilgili teşekkür ettiği çok memnun kaldığı söylenmiş. Bu hediyenin de, Beyaz Saray’da sergilenen eserler arasında sergileneceği söylendi. Verilen bu türden hediyeler kayıt altına alınıp sergileniyor” dedi.

Barack Obama için özel saat tasarlayan Murat Uçar, Hurriyet.com.trye konuştu

VERİLEN EMEK DAHA BÜYÜK

Uçar, özel tasarım saat için bir bedel açıklamanın doğru olmayacağına işaret ederek “Ancak şunu belirtmem mümkün. Yapılan çalışmanın bedeli çok daha büyük. Emeğin bedeli daha büyük orada. Öte yandan, belli bir bedelin üzerindeki hediyeleri, ilkesel olarak almıyorlar zaten” dedi.

Haberin Devamı

Uçar, açıklamasının devamında “Burada yaptığımız bu ürün İsviçre’de yapılan ürünlerde hiçbir farkı yok. Biz de burada bu kalitede ürün çıkarabiliyoruz” dedi.

Barack Obama için özel saat tasarlayan Murat Uçar, Hurriyet.com.trye konuştu

Murat Uçar, kişiye özel tasarımları ile öne çıkıyor. Foto: Babmagazine
dgokce@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!