Banka senedi sadece yabancıya

Güncelleme Tarihi:

Banka senedi sadece yabancıya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 22:39

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, geçen haftalarda gündeme gelen ve “oluşan hassasiyet nedeniyle” vazgeçtikleri banka senedi projesinin, sadece döviz cinsi olarak yurtdışında ihraç edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) olağan genel kurulunda konuşan ve soruları yanıtlayan Canikli, “Türk Lirası kısmını tamamen bıraktık; ancak talep de olduğu için ‘neden duralım’ dedik ve yeni bir finansman kaynağı olsun dedik. Şimdi döviz cinsinden olacak ve yurtdışına ihraç edilecek sadece. Bunun da kesinlikle Merkez Bankası ile bir ilişkisi olmayacak” dedi.

Canikli, 12 Mayıs’ta gerçekleştirilen Türkiye Bankalar Birliği’nin genel kurulunda, ekonomi yönetiminin bankaların aktiflerini menkulleştirmeye yarayacak banka senedi projesi üzerinde çalıştığını açıklamış, Merkez Bankası’nın da gerektiğinde bu enstrümanı piyasalara likidite enjekte etmek için kullanabileceğini söylemişti. Ardından ‘Merkez Bankası tarafından kullanılması’ konusunun piyasalarda endişe doğurduğuna dikkat çekerek, banka senedi projesini de gündeme getirmeyeceklerini açıklamıştı.

Haberin Devamı

YENİ ARAÇLAR BULUNMALI

Canikli, konuşmasında katılım bankaları ve faizsiz finans sisteminin istenilen büyüme hedeflerine ulaşması için bankacılığın gölgesinden kurtulması gerektiğine dikkat çekerek, bunun tek yolunun sistemin özgün araç ve yöntemleri geliştirmekten geçtiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!