Balkan kavgası

Güncelleme Tarihi:

Balkan kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 00:00

Sırp ile Hırvat taraftarlar, üzerlerinde ülkelerinin formaları, ellerinde bayraklarla Melbourne Park’ta karşı karşıya gelince birbirine girdi. Çoğunluğu Sırp 150 kişi tesislerden atıldı.

TENİSTE sezonun ilk Grand Slam mücadelesi Avustralya Açık, olaylı başladı. Melbourne’deki turnuvanın açılış gününde Hırvat ve Sırp taraftarlar birbirine girdi. Olaylar sırasında bazı tenisseverler yaralanırken, 150 kişi Melbourne Park’tan atıldı. Hırvat Marin Cilic ile Sırp Ilia Bozolojac arasında bugün oynanacak maç öncesi iki ülke taraftarları arasında gerilim doruğa ulaşırken, polis geniş güvenlik önlemleri alacak.

Birbirlerine girdiler

Turnuvanın ilk gününde Sırp taraftarlar Jelena Jankovic, Hırvat taraftarlar da Mario Ancic, Karoline Sprem ile Ivan Ljubicic’in maçları için Melbourne Park’a gelmişti. Balkan’larda sıcak yıllar geçiren iki ülkenin vatandaşları tesislere ellerinde bayraklarla geldi. Ancic’in Japon Go Soeda ile oynadığı maç sırasında Sırp taraftarlar Hırvatistan aleyhine tezahürat yapınca önce sözlü atışma başladı. Ardından olaylar tırmandı, Sırp ve Hırvat taraftarlar bayrak sopaları, taşlarla, tekme-tokat birbirlerine girdiler. Polis, taraftarları ayırıp olayları yatıştırdı. Bazı tenisseverlerin olaylar sırasında yaralandığı belirtilirken, 150 kişi turnuvanın yapıldığı tesislerden atıldı.

Dışarıda da sürdü

Victoria Polis Sözcüsü Katherine Jess, "Çoğunluğunu Sırpların oluşturduğu olaylara karışan kişiler tesislerden atıldı. Bundan sonra izlenecek yol için polis Avustralya Açık Organizasyonu yetkilileriyle görüşüyor" açıklaması yaptı.

Avustralya Tenis Federasyonu’ndan Steve Wood, "Bu turnuvada taraftarların kendi ülkelerinin renklerini ve bayraklarını taşımaları her zaman hoşgörüyle karşılanmıştır. Eğer kişiler veya gruplar diğerlerinin keyif almasına engel olursa biz de gerekli adımları atarız" dedi. Görgü tanıkları Sırp ve Hırvat taraftarların Melbourne Park dışında da birbirlerine girdiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!