Bakandan güvence

Güncelleme Tarihi:

Bakandan güvence
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Futbol Federasyonu seçimlerinde bir usulsüzlük varsa bu konuda sonuna kadar takipçi olacağını söyledi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, konuk olarak katıldığı Renault-Mais Şeref Kürsüsü Yarışması'nda Futbol Federasyonu seçimlerinde bir usulsüzlük varsa bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağını açıkladı. Ünlü, basında çıkan yazıları ihbar olarak değerlendirdiklerini belirterek, kendilerinin devlet olarak olayın adli yönüne bakacaklarını söyledi.

Olimpiyat Stadı sorununu da çözeceklerini belirten Ünlü, ‘‘Olimpiyat Stadı'na çözüm bulacağız. Bakan olsam da olmasam da sporda tesisleşmenin savunucusu olacağım’’ dedi. Ünlü, ‘‘50-60 milyara tesisler yapmamız mümkün. Bu yaz sonunda 80 ilde 500 spor salonu hedefliyoruz. 1 milyara semt sahaları ve yürüyüş parkurları da yapacağız’’ diye konuştu.

Futbol Federasyonu'nun 5. yabancı konusunda işine karışmak istemediğine değinen Ünlü, ‘‘Kişisel fikrim ise öncelikle alt yapımıza önem vermemizdir. Spor Teşkilatı Federasyonlar dahil tümüyle özerk olmalı’’ dedi. Ünlü, Devlet sporculuğuna da sıcak baktığını şampiyonlara kırmızı ya da yeşil pasaport verilmesinden yana olduğunu da sözlerine ekledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!