Bakan Özak Edirne'de

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özak Edirnede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 15:00

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Demokrasiyi yaşatmak için hepimiz elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

Devlet Bakanı Özak, 649. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son gününü izlemek amacıyla geldiği Edirne'de, bakanlığına bağlı tesislerde incelemelerde bulundu.

Edirne Turnikeleri'nde Vali Gökhan Sözer tarafından karşılanan Özak, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak ile birlikte kent merkezindeki Milli Takımlar Güreş Kamp Merkezi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mimar Sinan Spor Salonu, Fatih Sultan Mehmet Yüzme Havuzu, atletizm pisti, 25 Kasım Stadyumu, Ekrem Demiray Spor Salonu'nda incelemelerde bulunarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Küçük'ten bilgi aldı.

Bakan Özak, Milli Takımlar Güreş Kamp Merkezi'nin 6. katında incelemelerde bulunurken bir ara ayağı kayması sonucu sendeledi. Ancak Özak, çabuk toparlandı. Ekrem Demiray Spor Salonu'nda da incelemelerde bulunan Özak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin bir spor merkezi olduğunu söyledi.

Devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında görüşlerini açıklayan Özak, “649 yıldır organize edilen, çok önemli bir spor etkinliği. Osmanlı'nın bize bıraktığı çok değerli bir miras. Bunun ulusal, uluslararası boyutu var. Onun Türk sporuna, güreşine katkıları var. Onun için bu etkinliği devam ettiren valimizi, belediye başkanımızı, milletvekillimizi ve herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Bugünkü final güreşlerini izleyeceğini belirten Özak, şöyle devam etti:

“Kırkpınar, sadece sportif bir olay değil. Bir sanat, eğitim, turizm süreci. Bunun Edirne'ye katkısı şu; Türkiye'de çok modern bir güreş eğitim kamp merkezi açıldı. Merkezi şimdi beraber gezdik. Böyle bir merkez Türkiye'nin başka yerinde yok. Temmuz ayında hizmete girecek. Yine yanında bir Atletizm Federasyonuna tahsis edilen bir kamp eğitim merkezi mevcut. Nereden bakarsanız bakın bu imkan İstanbul, Ankara'dan sonra Türkiye'nin hiç bir ilinde yok. Yüzme havuzunu inceledik. O da yarı olimpik. Salonu gezdik. Olin Gençlik Spor'un birinci lige çıkmasıyla orayı yeniden onaracağız. Yarı parasını valilik, yarı parasını biz vereceğiz. 25 Kasım stadyumunu takas sistemiyle vererek salon ve atıcılık poligonunu başka bir yerde yaptırabilir miyiz. Ona bakacağız. Edirne kısaca bir spor merkezi olmuş.”

Türkiye'nin her yerine spor tesisi yapmak, spor bilincini yerleştirmek istediklerini ifade eden Özak, “Herkes için spor salonları, gençlik merkezleri, yüzme havuzlar, salonlar olsun. Çünkü Türkiye'de 40 milyon yakın genç var. 28 yaş altı. Lisanslı sporcu sayımız az. Bunu artırmak istiyoruz. Buradan yüzme şampiyonları, atletler, jimnastikçiler, güreşçiler yetişsin. ve olimpiyatlarda yüzümüz gülsün istiyoruz. Amacımız bu, inşallah bunu başaracağız” dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Devlet Bakanı Özak, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Japon Sumo güreşçisi ile başpehlivan Ahmet Taşçı'nın yaptığı gösteri maçı hakkındaki yorumlarını sorması üzerine Özak, şöyle konuştu:

“Sumo güreşlerini gazetelerden okudum. İzleyemedim. Dünya'da ilgi duyulan bir spor dalı. Bizde öyle bir spor kültürü ve geleneği yok. Ama burada ilgiyle izlenmiş. Ahmet Taşçı ile güreş yapmışlar. Buranın tanıtımına katkısı olduğunu düşünüyorum. Spor gezegenimizin ortak bir tutkusu, sosyolojik bir olgu, gelişmişliğin bir göstergesi. Sporu, kültürün, sanatın, bilim ve teknolojinin yanına koyarsanız her şey tamamlanır. Ama spor olmazsa her şey eksik kalıyor. O nedenle spora çok önem vermek lazım.”

GÜREŞ KAMP MERKEZİNİN RENKLERİ

Bakan Özak, “Güreş Kamp Merkezi binasının dış cephe renklerinin AK Parti'nin renklerini hatırlatıyor. Bu konuda düşünceniz nedir” sorusuna “Ben şu anda AK Parti'nin ruhuyla ilgileniyorum. Bir de siyaset, spora hizmet eder. Spora siyaseti karıştırmayız. Siyasetçi olarak biz spora hizmet ederiz. O bakımdan öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. O bir hayali senaryo. Önemli olan içindeki fonksiyonlara bakmak lazım. Bunu aşarsak iyi olur. Siyaseti her yere sokmayalım. Siyasetçiyi halkın ve sporun hizmetine sokalım” karşılığını verdi.

KIRKLARELİ VALİSİ AYDOĞDU'NUN AÇIKLAMALARI

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'nun Abant Platformu Toplantısı'nda, “DP'nin 1950'de iktidara geldiğinde CHP'yi kapatıp, İnönü'yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir” yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

“Vali devletin valisi. Cengiz Bey'in ne söylediğini bilmiyorum. Kendisi devletin valisidir. Ne söylediğini dediğim gibi bilmiyorum. Kendisini ilgilendirir. Demokrasilerde sandık olmazsa, halk olmazsa, partiler olmazsa demokrasi olmaz. İyi ki partiler var. İyi ki demokrasi var. Ve demokrasiyi yaşatmak için hepimiz elimizden geleni yapmamız gerekiyor.”

Sorulara verdiği yanıtın ardından “Benim küçük bir kaza geçirdiğimi nereden çıkarıyorsunuz. Ayak kayar. Su dökerseniz, ayağınız da kayabilir, düşebilirsiniz de. Önemli olan kalkmasını bilebilmektir” açıklamasında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!