Bakan Başeskioğlu'dan destek sözü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Başeskioğludan destek sözü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 16:13

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda 3. olan Ampute Milli Takımı'nı makamında kabul etti.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen kabulde konuşan Bakan Başesgioğlu, Ampute Milli Takımı'nı yürekten kutladığını belirterek, “Çok güçlü rakipler karşısında ülkemize önemli bir galibiyet kazandırdınız. Engelli sporu ve futbolunun gelişmesi için önemli bir noktaydı. Bakanlık olarak tüm branşlarda engelli sporunun gelişmesi için bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz. Bundan sonraki organizasyonlarda da sizin başarılarınızı alkışlamak bizi gururlandıracak” diye konuştu.

Futbol Federasyonu Kanunu'nda yapılan değişikliler sonrasında engelli sporuna yardım etmeyi Federasyon'un asli görevleri arasına aldıklarını vurgulayan Başesgioğlu, artık sürecin resmi formatta işleyeceğini kaydetti.

Bakan Başesgioğlu, Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Fahir Genç'in görevine son verilmesiyle ilgili bir soruya ise, “Biz federasyonun işleyişine müdahil olmuyoruz. Bu konudaki değerlendirme sevabıyla günahıyla arkadaşlarımıza aittir. Görev değişikliği kendi dinamikleri içinde olabilir. Ama hak edenin hakkını da teslim etmek gerekir. Vefa sporun en önemli unsurlarından birisidir” yanıtını verdi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, şampiyonada çok önemli bir başarı elde ettiklerini ifade ederek, “Kazanılan başarılar, engelli insan spor yapabilir mi sorusundan ziyade, artık nasıl başarılı olunur sorusunu gündeme getirdi” dedi.

Bakan Başesgioğlu'na kabul sonrasında, Federasyon Başkanı Şerefhan bir şilt, milli takım kaptanı Adem Püskül çiçek ve kazanılan kupayı, ikinci kaptan İsmail Temiz ise ampute futbolun tek ayakla oynanmasını temsilen tüm futbolcuların imzaladığı bir krampon hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!