Badminton'un kralı Anadolu Üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

Badmintonun kralı Anadolu Üniversitesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 12:54

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) 10 üniversite takımının katılımıyla düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Badminton Şampiyonası'nda, Anadolu Üniversitesi birinciliği kazandı.

Anadolu Üniversitesi Badminton Takımı Antrenörü Semra Bıdıl, yaptığı açıklamada, ekiplerinde diğer takımlardan farklı olarak işitme engelli sporcuların da bulunduğunu söyledi. Başarılarında engelli sporcularla diğer sporcuların birlikte çalışmasının etkili olduğunu düşündüğünü dile getiren Bıdıl, "Normal bir çocuk bir yaşında anne baba demeyi öğrenirken, işitme engelli çocuk 7 yaşından sonra öğrenebiliyor. Dolayısıyla antrenman sürecinde de öğrenmeleri zaman alıyor. Buna rağmen iyi bir hazırlık süreci geçirmiştik. Takımda yardımlaşma üst seviyedeydi. Yardımlaşmanın başarıda payı olduğunu düşünüyorum. Şampiyonada birinci olduğumuz için mutluyuz" dedi.

Aynı zamanda İşitme Engelliler Badminton Milli Takımı'nın da antrenörlüğünü yaptığını belirten Bıdıl, milli takımın temmuz ayında Bulgaristan'da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılacağını anlattı.
Bıdıl, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Muğla'da 15-17 Nisan tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya Anadolu, Akdeniz, Yıldız Teknik, Boğazici, Celal Bayar, Adnan Menderes, Pamukkale, Muğla Sıtkı Koçman, Yeditepe ve Kastamonu üniversitelerinin badminton takımları katılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!