Bacağındaki engele takılmadı, azmiyle başarıya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Bacağındaki engele takılmadı, azmiyle başarıya ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 11:42

Gaziantepli Mustafa Dinleyici, bacağındaki engele takılmayarak, bilek güreşinde 13 yılda 6 Avrupa, 6 dünya şampiyonluğu elde etti ve diğer engellilere örnek olmayı başardı.

Haberin Devamı

Henüz 9 aylıkken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bir bacağı sakat kalan Mustafa Dinleyici (32), zayıflamak için gittiği spor salonunda bilek güreşine merak saldı. Kısa sürede bilek güreşinde kendini geliştiren Dinleyici, katıldığı organizasyonlarda elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekerek, milli takıma davet edildi.

Şampiyonalarda kazandığı birinciliklerle Türk bayrağını göndere çektiren Dinleyici, kendisi gibi engelli rakiplerini saf dışı ederek, bilek güreşinde Türkiye'nin önde gelen sporcularından oldu.

Mustafa Dinleyici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilek güreşine 19 yaşında başladığını ve 13 yıldan beri de önemli organizasyonlarda Türkiye'yi temsil ettiğini hatırlattı.

Hayatını Gaziantep Hali'nde komisyonculuk yaparak kazanan Dinleyici, bilek güreşine başladığı ilk zamanlarda günün büyük bir bölümünü spora ayırdığını söyledi.

Bacağındaki sakatlığın, spordaki başarısına engel olmadığını vurgulayan Dinleyici, şöyle devam etti:
“Bacağımdaki engel kolumun başarısına engel olmadı, aksine beni daha da hırslandırdı. Küçüklüğümden beri bilek güreşine hevesliydim. Kuvvetim vardı ama teknik bilgim yoktu. Bundan dolayı da yarı gücümdeki insanlara mağlup oluyordum. Bu yenilgiler hırslanmama neden oldu. Kendimi geliştirdim ve ün geçtikçe yeni teknikler öğrenmeye başladım. Tekniğimi geliştirdikçe bileğim güçlendi, yenildiğim kişileri bir bir yenmeye başladım. Bilek güreşi hayatımın bir parçası oldu.”

“Azimle yapılan her iş başarıya ulaştırır”

Bilek güreşi için senede iki kez turnuva düzenlendiğini ifade eden Dinleyici, 2004 yılında Polonya'da düzenlenen şampiyonada Avrupa ikincisi olduğunu, bu turnuvadan sonra azminin daha da arttığını anlattı.

Kazandıkça içindeki kazanma arzusunun da arttığını kaydeden Dinleyici, “2005 yılında Bulgaristan'da Avrupa şampiyonu oldum. Yaklaşık 7 yıldır da şampiyonluk bende. 6 Avrupa, 6 dünya şampiyonluğum var. 2006 yılında İsveç'te düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda yine birinciliği kimseye kaptırmadım. Aynı yıl dünya şampiyonluğuna da ulaştım” diye konuştu.

Dinleyici, bilek güreşine ilginin, 2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'ndan sonra daha da artacağına dikkat çekti.

Bu yılın mayıs ayında Polonya'da yapılacak 35'inci Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası için gün sayan Dinleyici, yeni bir şampiyonluğa ulaşmak için elinden gelen gayreti göstereceğini kaydetti.

Haberin Devamı


Bilek güreşine ilgi duyanlara tavsiyelerde bulunan Dinleyici, “Bu sporda sakatlanmalar olacak, acı çekme de olacaktır ama azimle yapılan her iş başarıya ulaştırır. Çok çalışmak, akıllı çalışmak ve dengeli beslenmek çok önemli. Bunlara dikkat etsinler yeter” diye konuştu.

Mustafa Dinleyici'nin antrenörü Yakup Cin de sporcusunun kendisini kısa sürede yetiştirdiğini belirterek, “Elimizden gelen gayreti göstererek sporcumuza destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!