Baba'nın paylaşılamayan mirası

Güncelleme Tarihi:

Babanın paylaşılamayan mirası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir yıl önce ölen yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç'ın mirasının paylaşımı, ailede sinirleri gerdi. Bugüne kadar Kılıç Ailesi'nin vitrininden uzak duran Hülya Ferhan Sarı, ‘‘İlk kez parmağımı kaldırıp söz istiyorum’’ dedi ve babası Dündar Kılıç'ın 100 milyon dolarlık servetinin yanlış ellerde bulunduğu iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Hülya Ferhan Sarı, kendisini tehdit ettiklerini öne sürdüğü yakınları hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Hülya Ferhan Sarı, Dündar Kılıç'ın imam nikahlı eşinden olan kızı. Adını Civangate skandalı sırasında sık sık duyduğumuz ve Uludağ'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Uğur Kılıç'ın ablası. Amerika'da ekonomi ve işletme eğitimi görmüş, kızkardeşi Uğur'un aksine, medyatik olmaktan hep kaçınmış. Sokakta hiç kimse tarafından tanınmadan, dondurmasını yiyerek rahatça dolaşabilmesini buna borçlu.

GÖRÜNMEYEN MİRAS

Hülya Ferhan Sarı, yasal mirasın dışında babasının sağlığında aldığı, ancak yakınlarının üzerine kaydettirdiği, yaklaşık 100 milyon dolar değerinde ‘‘görünmeyen mirası’’ olduğunu iddia etti. Hülya F. Sarı, ‘‘Bunlardan da pay istiyorum’’ diyerek dava açtığı malların listesini şöyle sıraladı:

Ayten Kılıç'ın üzerine kayıtlı, Dündar Kılıç'ın sağlığında oturduğu Teşvikiye Sezai Sellek Sokak Songül Apartmanı 14/15'teki iki dairenin birleştirilmesi sonucu yapılan ev,

Selimpaşa Kıyıkent'te yazlık,

Kadıköy Moda Hacı Ahmetbey Sokak 8 numaradaki 4 katlı binada faaliyet gösteren Ayten Çocuk Yuvası,

Çanakkale'de daireler.

İbrahim Kılıç üzerine kayıtlı İstanbul Kurtköy ve Sakarya'nın Karasu ilçesinde, Çanakkale'de, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'de arsalar,

Antalya'da 4 yalı dairesi ve dükkanlar, bir kaynak suyu ve kum ocakları

Özer Güner'in üzerine kayıtlı, İzmir Karşıyaka Örnekköy ve Marmaris'te kıymetli arsalar.

Şişli 1. Asliye Hukuk ve 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde iki ayrı dava açan Hülya Ferhan Sarı, babasına ait olduğunu iddia ettiği, üvey annesi Ayten Kılıç, amcası İbrahim Kılıç ve eniştesi Özer Güner'in üzerine kayıtlı, 100 milyon dolar değerindeki maldan da 40'ta 6 oranında pay istedi.

TEHDİT EDİLİYORUM

Ailede parayı kazanan kişinin babası Dündar Kılıç olduğunu herkesin bildiğini ifade eden Hülya Ferhan Sarı, dava dilekçesinde, şu ifadeleri kullandı:

‘‘Üvey annem Ayten Kılıç'ın belli bir gelir kaynağı yoktur. Amcam İbrahim Kılıç'ın bu kadar gayrımenkulü satın alacak kadar maddi gücü bulunmamaktadır. Babamın imam nikahlı diğer eşi Ümit'in kızı Fatma Fatoş Güner'in eşi Özer Güner'in de ortak olduğu Ferpa şirketi için, babamdan 5 milyon dolar aldığı bilinmektedir. Bu devirler, mal kaçırma amacıyla yapılmıştır. Bu gayrimenkullerin tapu kayıtları iptal edilerek, miras hakkı oranında, adıma tescil edilmelidir.’’

Ayten Kılıç, İbrahim Kılıç ve Özer Güner, duruşmalarda, davacı Hülya Ferhan Sarı'nın iddialarının asılsız olduğunu, adlarına kayıtlı gayrımenkullerin kendi birikimleri olduğunu ifade ettiler. Babasına ait olduğunu iddia ettiği mallarden pay almak için mahkemeye başvurduktan sonra, üvey annesi, amcası ve eniştesi Özer Güner'in kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri süren Hülya Ferhan Sarı, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sarı'nın dilekçesini değerlendiren savcılığın, önümüzdeki günlerde dava açması bekleniyor.

Neler bıraktı

10 Ağustos 1999 günü vefat eden

Dündar Kılıç'ın yasal varislerine bıraktığı malları şunlar:

Tarabya'da ve Maltepe'de araziler

Tekirdağ'da arsa

2 otomobil

Cem Reklam'ın 100'de 60 hissesi (100'de 40'ı kardeşi İbrahim Kılıç'ın).

Kılıç'ın mirası nasıl dağıtıldı

Dündar Kılıç'ın, 40 pay kabul edilen mirasının 7 ortağı var. Bunların isimleri ve aldıkları payların dökümü şöyle:

10 pay eşi Ayten Kılıç'ın

6 pay oğlu Cenk Kılıç'ın

6 pay oğlu Ergün Kılıç'ın

6 pay kızı Fatma Fatoş Güner'in

6 pay kızı Hülya Ferhan Sarı'nın

3 pay kızı Nuriye Uğur Kılıç'ın oğlu İsmail Onur Özbizerdik'in

3 pay kızı Nuriye Uğur Kılıç'ın kızı Uğurnas Gülistan Özbizerdik'in.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!