Aziz Yıldırım'dan Başbakan'a cevap

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırımdan Başbakana cevap
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2014 10:44

Fenerbahçe'nin olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı, kulüp başkanının konuşmasıyla başlayarak bir ilke imza attı. Başkan Aziz Yıldırım konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Fenerbahçe bankası ve Fenerland projeleri hakkındaki eleştirilerine yanıt verirken Başbakan Erdoğan'ın 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevini yürütürken yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Haberin Devamı

Yıldırım, Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

VEDA ETMİYORUM, BURADAYIM

Değerli Fenerbahçeliler, değerli arkadaşlar. Ben veda etmiyorum ben buradayım. Bugün konuşmayacaktım ama hepimiz göreceğiz, yaşayacağız.

ŞİKE YAPMADIK

Biz şike yapmadık. Siyasi bir olayın içerisindeyiz. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’ın tek farkı hep Cumhuriyet'in yanında oldu. Bu kulübe hiçbir zaman siyaset sokmadık. Hepimizin bir düşüncesi var ama bunu hiçbir zaman kulüp bünyesine sokmadık. Kulübe siyaset sokmadım.


FENERBAHÇE SON KALEDİR VE YIKILMAZ

Fenerbahçe Atatürk’ün kulübüdür. Fenerbahçe Türkiye’nin son kalesidir ve bu kale hiçbir zaman yıkılmaz. Bugün gelinen noktada Fenerbahçelilerin ve kamu vicdanının bunun bir şike olayı olmadığını görüyordur.

AZİZ YILDIRIM’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞBAKAN DA 'BUNLAR HAKSIZ' DİYE SÖYLÜYOR

Haberin Devamı

Üç senedir çektiklerimizle gelinen noktada kumpas kurulması, iftiralarla dolu fezlekeler hazırlanması, bizler için savunma olayını ortadan kaldırmıştır. Bizim haklıyız ya da haklı değiliz söylemlerine gerek yok. Zaten sayın Başbakan söylüyor bunlar haksız diye.

FENERBAHÇELİ DOĞDUM FENERBAHÇELİ ÖLECEĞİM

Ben Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçeli doğdum, Fenerbahçeli öleceğim. Bir sevda bu.

BİR ESERE BİLE İSMİMİ VERMEDİM

O kadar eser yaptım, bir esere bile ismimin konmasını istemedim.

KULÜBÜN KAPISINDA BEKÇİ OLURUM

Ben bu kulübün kapısında bekçi olmaya hazırım ve ona talibim. Benim onursal başkan olma isteğim yok.

BURADA PADİŞAHLIK YOK

Cezaevine girersem ne olacak diyenlere... Fenerbahçe'nin bir tüzüğü var ve tüzük ne diyorsa o olur. Aziz Yıldırım'ın dedikleri ile olmaz. Sadece imkanım olursa gelir oyumu kullanırım. Burada padişahlık sistemi yok.

FENERBAHÇE AKAR YOLUNU BULUR

Benim düşüncemde, benim kafamda bir şey yok, benden sonra Fenerbahçe akar yolunu bulur. Bu süreçte iyi şeyler yaptığımı düşünüyorum. Dünkü toplantı geleceğe dönük, bunu şunu yapacağız meselesi olmasın diye iptal edildi.

HER SABAH POLİS GELECEK DİYE BEKLİYORUZ

Biz de her sabah evimizde polis gelecek diye bekliyoruz.

BUNDAN SONRA SICAK BAKACAĞIZ

Biz bugün Fenerbahçe olarak havuz dışında yayın haklarını satarsak para alırız. 2011 yılında 25 milyon dolar iki kuruluş teklif etti. Biz Anadolu kulüpleri havuzdan yararlanıyor diye sıcak bakmadık. Ancak artık sıcak bakacağız. Bundan sonra çıkmayı düşünüyoruz. Devlet her şeyden pay alıyor. Bana katkısı ne? Yok. Devletin koyduğu bu paraların ortadan kalkması lazım. Devlet sporu üvey evlat gibi görüyor. Spor kulüpleri gidiyor borçlanıyor onlar da vergisini siliyormuş gibi görünüyor. Halbuki öbür tarafta haklarımız ödenmiyor. Benim isim hakkı için aldığım paranın aynısını diğer kulüpler de alıyor. Benim ismim para ediyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE İNEK GİBİ EMİLİYOR AMA KARŞILIĞINI ALAMIYOR

Bütün kulüplerin üstünden para kazanılıyor. En çok Fenerbahçe’nin. Fenerbahçe bir taraftan bağlanmış, zincirlenmiş bir taraftan inek gibi emiliyor ama karşılığını alamıyor.

DEVLET BÜYÜKLERİ BİZİ BOMBARDIMANA TUTTU

Fenerbahçe için yapacağımız projeleri açıkladık, devlet büyükleri bizi bombardımana tuttular.

Aziz Yıldırımdan Başbakana cevap

ERDOĞAN'DAN SÜRPRİZ F.BAHÇE MESAJI

SANA KİM İZİN VERECEK?

Erdoğan, Aydınlar’a fark atarak Fenerbahçe Başkanlığına seçilen Yıldırım’ın banka vaadi için, "Bu kadar borçla bu izni sana kim verecek", marina ve AVM vaadi için de, "Projeni çizdin mi, bakanlıktan gerekli izni, onayı aldın mı" tepkisini verdi.


FENERLAND PROJESİ İÇİN NASIL YAPAR DEDİLER

Kalamış’ta ihale yapılacak. Bu ihalede Kalamış'ta yat limanı yapılacak. Ben çıkarmıyorum, devlet bunu ihaleye çıkaracak. Ben de böyle bir projenin içinde yer almak istedim. Koç grubu ile Ferit Şahanek ile görüştüm. 'Bizi de alın yüzde 20 gibi küçük bir pay alalım Fenerbahçe'ye de katkı olsun' dedim. 'Vay efendim bunu yapamazsınız. İzni kimden aldınız?' Ben yapmadım kardeşim siz ihaleye çıkartıyorsunuz ben giriyorum.

Haberin Devamı

BANKA PROJESİ İÇİN DEVLETTEN TABİ İZİN ALACAĞIZ

Geldik banka projesine. Öyle bir büyük banka değil küçük banka. 20 milyon Euro'luk bir banka. Tahvil çıkartacak, satacak. Tabii devletten izin alacağız. Devletten izin almadan böyle bir şey yapabilr misiniz?

AYKUT'LA RIDVAN GİTTİ KONUŞTU

Aykut'la Rıdvan gittiler konuştular. O zaman kendilerine "Pendik'e yatırım yapın oraya taşınan" dediler. Biz de FenerLand projesi yaptık. Dereağzı’nda futbol sahasının olduğu yere bu projeyi yapalım dedik. Bir taraf vatandaşa açık olsun diğer taraf kulüp üyelerine ait olsun dedik. Vay efendim bunu nasıl yaparlar dediler.

BAŞBAKAN 1996'DA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Şimdi size 2-3 Mart 1996 tarihinde Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan kongrenin tutanağını okuyacağım;

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan söz alarak; "Fenerbahçemizi böyle birlik beraberlik içinde gördüğümüz zaman mutluluğumuz artmaktadır. Ali Şen tarafından yapılan yönetime girme teklifini kabul ettim. Ancak gelen tepkiler üzerine vazgeçtim. Ben bir Fenerbahçeli olarak hizmete her zaman hazırım. Hizmet için yönetimde olmam gerekmez. Samandıra, Pendik ve Ümraniye tesislerinin alt yapı çalışmalarına başlamış durumdayım. Fenerland Projesi bir an önce hayata geçirilmelidir."

Sayın Başbakan 1996 yılında bu projeye destek olmuştur. Şimdi ise "Sen bunu nerede yapacaksın?"

BAŞBAKAN 'UÇUK KAÇIK' DEMİŞTİ
Fenerbahçe'nin geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı ve Aziz Yıldırım'ın tekrar başkan seçildiği kongre sonrası Başbakan Erdoğan Yıldırım'ın vaadlerine tepki göstermişti. Başbakan Erdoğan şunları söylemişti; "Bu kadar borçla banka için sana kim izin verecek. Marina ve AVM projeni çizdin mi? Bakanlıktan gerekli izni, onayı aldın mı? Uçuk kaçık vaatlerde bulunuyorlar ama tutarlı değil."



YUH DERSEK STADYUMLAR KAPATILIYOR

Bu üç yıl içinde yaşadığım, birebir yaşadıklarımız hepsi var. Günü geldiğinde hepsini sizinle paylaşacağım. Sakin olalım. Pazartesi günün statta maçı da ceza yemeden atlatalım. Statlarda "yuh" deseniz stadyumlar kapatılıyor. Önümüzdeki günlerde neler olacağını görelim ona göre tepkimizi dile getiririz. Ben hiçbir titrin peşinde değilim. Ben buranın kapıcısı olmaya razıyım.

Haberin Devamı

Taraftarımıza kongre üyelerimize vicdanı olan herkese teşekkür ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!