Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım kimdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 16:39

Türk futbol tarihinde önemli yere sahip olan Aziz Yıldırım, 18 senedir Fenerbahçe başkanlığını yürütüyor. Yıldırım başkanlığı süresince Fenerbahçe isminin markalaşmasında büyük katkı sağlamış ve kulübün önemli başarılara imza atmasında büyük rol oynamıştır. Peki, yıllardır adından sıkça söz ettirmeyi başaran Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım kimdir?

Haberin Devamı

İlkokul ve lise eğitimini Düzce'de gören Aziz Yıldırım, Düzce'de Hamidiyespor Kulübü’nde futbol oynamıştır. Daha sonra şimdiki adı Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi o zaman ki adı Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. Yıldırım, NATO altyapı ihalelerinede katılan Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir. Aynı zamanda Aziz Yıldırım, Düzcespor Kulübünde fahri başkanlık yapmıştır. 1990-92 yıllarında Fenerbahçe Spor Kulubü’nün yönetiminde görev alan Yıldırım, 1991-92 sezonunda Futbol Şubesi sorumluluğunu üstlenmiştir.Ayrıca Aziz Yıldırım, o dönemin yıldız futbolcusu Tanju Çolak’ın Galatasaray'dan Fenerbahçe’ye gelmesinde büyük rol oynamıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım kimdir

Haberin Devamı

18 SENEDİR FENERBAHÇE SPOR KLUBÜ BAŞKANI

15 Şubat 1998 tarihinde gerçekleştirilen Fenerbahçe Genel Kurultayı’nda başkan adayı olan Aziz Yıldırım, rakibi Vefa Küçük’ü 1 oyla geçti ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 52. Başkanı oldu. Aynı yıl 14 Haziran’da yapılan seçimde 655 oy alan Aziz Yıldırım, 1 Temmuz 2001’de yapılan Kurultayda 1069 oy alarak başkanlığını sürdürdü.
Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın yenilenip 52.000 kişilik kapasiteye ulaştırılmasında büyük pay sahibi oldu. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin bir marka haline gelmesinde büyük katkılar sağladı.

Yıldırım’ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe futbol takımı 6 lig şampiyonluğu 7 lig ikinciliği yaşamıştır. Takım, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline ve UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale Aziz Yıldırım başkanlığı esnasında ulaşmıştır. 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe Spor Kulübü, futbol, kadınlar ve erkekler basketbol, kadınlar ve erkekler voleybol branşlarında lig şampiyonu olmuş, 5'te 5 şampiyonluk yaşamıştır. Bu başarıda Aziz Yıldırım’ın başkanlığı esnasında gerçekleşmiştir.


Ülker Sports Arena

Haberin Devamı

Başkanlığı döneminde kulüp yatırımlarına büyük önem vermiş, Şükrü Saraçoğlu Stadını parça parça yıkarak yeniden yaptırmış olan Aziz Yıldırım, basketbol takımına da yepyeni bir salon yaptırmıştır. Yapılan salona Ülker Sports Arena ismi verilmiştir. Düzce Topuk Yaylasında kamp tesisleri yapılmış, Faruk Ilgaz tesisleri yenilenmiş, Ankara'da da konaklama tesisi yapılmıştır.

 

3 TEMMUZ SÜRECİ

Aziz Yıldırım şike davası kapsamında 3 Temmuz 2011'de "Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "Şike yapmak" suçlamasıyla gözaltına alındı. Daha sonra savcılık tarafından ifadesi alındı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 1 yıl Metris Cezaevinde tutuklu kaldı. Şike davasında 23. duruşma sonunda hüküm giymesine rağmen tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

BAKMADAN GEÇME!