Azerbaycan, Türkiye’de Turizm Temsilciliği açtı

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan, Türkiye’de Turizm Temsilciliği açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 14:24

2016’yı "Turizm Yılı" olarak ilan eden kardeş ülke Azerbaycan, Türkiye’de Turizm Temsilciliği açtı. Temsilcilik açılışı nedeniyle Taksim InterContinantal Hotel’de bu akşam basın toplantısı ve kokteyl düzenlendi. 

Haberin Devamı

Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilciliği Yönetici Direktörü Nurlana Çakmak öncülüğünde gerçekleştirilen açılış gecesine, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nazım Samedov’un da aralarında bulunduğu Azerbaycan yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nurlana Çakmak, "Bir Azerbaycanlı olarak, aslında şöyle desem daha doğru olur, ’Oğuz Türk kadını’ olarak ve son yıllarda Türkiye’de yaşıyor olmama dayanarak, hem ülkemi karış karış tanıdığımı, hem de Türk insanını iyi anladığımı söyleyebilirim. Artık Azerbaycan sadece petrol ve gaz kaynaklarıyla değil, aynı zamanda eski ve modern mimariyi eşsiz şekilde sentezleyen mimari yapısı ve tarihi, kültürel, doğal güzellikleriyle en iyi turizm destinasyonları arasında gönüllere girecek. Türkiye’de halihazırda Azerbaycan istenilen seviyede tanınmıyor. Turizm potansiyelimizi en kısa zamanda doğru tanıtımla Türk halkına çok iyi şekilde sunacağız, akabinde Türkiye’den büyük turizm patlaması bekliyoruz" diye konuştu. 

Haberin Devamı

Nurlana Çakmak, şöyle devam etti:
"Azerbaycan’ı bir baştan diğer başa gezip anlayacak, aynı dili, aynı duyguları paylaşacak, bizi yürekten anlayıp sevecek, dünya varoldukça bu maneviyatı asla kaybetmeyecek, bu yakınlığın, akrabalığın karşılaştırılabileceği başka bir örnek yok... Bunu iyi görmek lazım. Bilimde, kültürde, sanatta, endüstride, potansiyellerimizi birbirimize iyi anlatıp, önceliğimizi her konuda birbirimize vermeliyiz. Biz bunu yaparsak güçlü oluruz ve Türk dünyasına güç katarız. Köklerimiz daha kuvvetli, kollarımız daha uzun olur. İşte bundan dolayı değerli Türk halkına diyorum ki; artık Azerbaycan’ı ziyaret edeceğiniz yerlerin başına koyun. Koyun ki, geç kaldığınız Oğuz’un anayurdu toprakları keşfedin ve tatilinizi kendi evinizdeymiş gibi zevkle yaşayın."


"Sen de Azerbaycan’ı Gör!" sloganıyla yola çıkan Azerbaycan Turizm Türkiye Temsilcisi Çakmak, Türkiye’den Azerbaycan’a gelen turist sayısının 2015 yılı için 340 bin civarında duyurulduğunu belirterek, "Bu da istenilen rakamların çok altında. Bu rakamların artarak devam etmesi ve milyonların üzerine çıkması arzusu içindeyiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!