Aynur başpehlivan

Güncelleme Tarihi:

Aynur başpehlivan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2006 00:00

Final maçındaki Amasyalı rakibi Recep Kara’yı açık düşürerek yenmeyi başaran Antalyalı sporcu, Türkiye’nin en prestijli yağlı güreş organizasyonunda başpehlivan oldu.

645. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final müsabakasında, Osman Aynur (Antalya) rakibi Recep Kara’yı (Amasya) yenerek, başpehlivan oldu.

Sarayiçi mevkiindeki Er Meydanı’nda hafif yağmur altında yapılan final güreşinde ilk dakikalardan itibaren atak olan Kara, rakibini kıspetinden kavrayarak yerden kesmek istedi, ancak Aynur, atağa karşılık vererek, kontrada bıraktığı Kara’yı açık düşürerek, yendi.

Osman Aynur, güreş sonrası CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yanına geldi. Baykal, Aynur’un elini havaya kaldırarak, kutladı. Aynur, yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce askerden geldiğini belirterek, "Allah’ıma şükürler olsun. Çok mutluyum. Birlikte geldiğim diğer arkadaşlarım da başarılı oldu" dedi. Başpehlivanlık için iddialı isimler arasında yer alan ve 9 kez başpehlivanlık kazanan altın kemer sahibi Ahmet Taşçı ise, bu yılki Kırkpınar’a çeyrek finalde veda etti. Taşçı, Recep Kara ile yaptığı çeyrek final maçını kaybetti. Sarayiçi Er Meydanı’nda 16 kategoride yapılan güreşlerde birinci olan pehlivanlar şöyle...
/images/100/0x0/55ea6334f018fbb8f87ca66f

Tüysüz 3. kez ağa

645.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, 2 yıldır ağalık yapan Adem Tüysüz, ağalığı 361 bin YTL bedelle yeniden aldı. Tüysüz, üst üste 3. kez ağa olduğu için altın kemer almaya hak kazandı. Ağalık ihalesi açık artırması 200 bin YTL bedelle açıldı. Ağalık koç ihalesi açık artırmasına, Tüysüz’ün yanı sıra Edirneli işadamı Şeref Yeşilyurt ve 2001 yılı Kırkpınar Ağası Mustafa Saruhan katıldı.

Başpehlivan:Osman Aynur

Başaltı:Fatih Atlı

Büyük orta:Ali Altun

Küçük orta büyük boy:Ali Gürbüz

Küçük orta küçük boy:Faruk Akkoyun

Deste büyük boy:Ekrem Akın

Deste orta boy:Barış Düzenli

Deste küçük boy:Orhan Okulu

Top koparan:Oğuz Kara

Teşvik:Recep Üstündağ

Minik 1:Süleyman Atlı

Minik 2:Mustafa İyde

Minik 3:Nazmi Şahin

En iyi peşrev:Sedat Çelik

En centilmen:A.Salih Güleç

En teknik:Ferudun Çatak
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!