Aynı taraftar 11 yıl önce de sahaya girmiÅŸti

Güncelleme Tarihi:

Aynı taraftar 11 yıl önce de sahaya girmişti
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 00:00

İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçının son dakikalarında ortalık fena karıştı. Taraftarlar sahaya girdi, Eboeu'ye saldırdılar, kameramana koltuk attılar... DÜN sahaya atlayan Beşiktaş taraftarı, 11 yıl önce 22 Aralık 2001’de İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş - Gaziantepspor maçında da sahaya girmiş, hakem Ali Aydın’a saldırmak istemişti. Gözaltına alınan taraftarı Sinan Engin karakoldan çıkarmıştı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Final Åžampiyonluk Grubu'ndaÂBeÅŸiktaÅŸ ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçın son bölümünde, bazı siyah-beyazlı taraftarlar sahaya girdi.

Karşılaşmanın 85. dakikası oynanırken, kapalı tribünden bir taraftar  sahaya girme teşebbüsünde bulundu. Kapalı tribünün önünden sahaya giren taraftarı  güvenlik güçleri fazla ilerleyemeden etkisiz hale getirdi ve göz altına aldı.

Maçın 90 2. dakikasında ise yine kapalı tribünden bir taraftar sahaya  inerek, Galatasaraylı Eboue'ye doğru yöneldi. Bu taraftar da hemen yakalanıp, göz  altına alınırken, daha sonra diğer tribünlerden de 2 taraftar sahaya girdi. Bu  taraftarlar da kısa sürede güvenlik görevlileri tarafından yakalanıp, göz altına  alındı.

Bu olaylar sırasında maça bir süre ara verilirken, kapalı tribün önünde  alınan önlemlerin ardından karşılaşma devam etti.

Haberin Devamı

Hakemler ve Galatasaraylı futbolcular maç sonunda soyunma odasına  giderken de zor anlar yaşadı. Futbolcular körüğe giderken tribünlerden yabancı  maddeler atılırken, hakemler de polis kalkanları eşliğinde soyunma odasına  gidebildi.

Bu arada, maçın bitimiyle beraber güvenlik görevlileri tribünlerdeki  taraftarlara müdahale etti. Bazı taraftarlar da koltukları kırıp sahaya attı.

OLAYLARDAN FOTOÄžRAFLAR

Basına da saldırdılar

MAÇ sonrasında Protokol Tribünü girişinin önünden geçen taraftarlar, Hüseyin Göçek’e olan tepkilerini sürdürdüler. Bazı taraftarların da basın mensuplarına saldırdığı görüldü. Polis öfkeli taraftara müdahale etti.

/images/100/0x0/55eb0c1af018fbb8f8a79736
11 yıl önce de sahaya girmişti

DÜN sahaya atlayan Beşiktaş taraftarı, 11 yıl önce 22 Aralık 2001’de İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Gaziantepspor maçında da sahaya girmiş, hakem Ali Aydın’a saldırmak istemişti. Gözaltına alınan taraftarı Sinan Engin karakoldan çıkarmıştı.

Bu fotoğraf tribünleri gerdi

HAKEM Hüseyin Göçek’in, G.Saray formasıyla basketbol oynadığı görülen fotoğrafının maçtan önce internette dolaşması Beşiktaş taraftarlarını gerdi. Siyah beyazlıları çıldırtan Göçek, geçen sezon F.Bahçe-G.Antep maçında da F.Bahçelileri  kızdırmış, G.Saray formalı fotoğrafı yine gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Kameramana koltuk fırlattılar

Lig TV kameramanının kafasına tribünlerden atılan bir koltuk geldi ve kameraman can havliyle sahanın içine girmek zorunda kaldı. Oyun 5 dakika durduğunda ise sahadaki en sinirli kişi Eboue’ydi. Fildişi Sahilli oyuncuyu takım arkadaşları sakinleştirmek isterken o tribünleri işaret ederek el kol hareketleriyle tepkisini dile getirdi.

Soyunma odasına polisler götürdü

KARŞILAŞMANIN bitimiyle birlikte hakemler ve Galatasaraylı futbolcular soyunma odasına giderken zor anlar yaşadı. Futbolcular körüğe girerken tribünlerden yabancı maddeler atıldı. Hakemler de polis kalkanları ve onların eşliğinde soyunma odasının yolunu tutabildi. Öfkeli taraftar topluluğuna ise güvenlik görevlileri tribünlere çıkarak müdahale etti. Bazı taraftarlar da koltukları kırıp sahaya attı.

Haberin Devamı

Dev derbi yaklaşık 5 dakika durdu

Bu taraftar da güvenlik güçleri ve iki takım futbolcularının araya girmesiyle hemen yakalanıp, göz altına alındı. Daha sonra diğer tribünlerden de iki taraftar sahaya atladı. Bu taraftarlar da kısa sürede güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Olaylar sırasında maça bir süre ara verilirken, kapalı tribün önünde alınan önlemlerin ardından karşılaşma devam etti.

Beşiktaş’a en az iki maç ceza kapıda

İNÖNÜ Stadı’nda dün gece çıkan olayların faturası ağır olacak. Süper Final’de bundan sonra evinde iki maç daha oynayacak olan Beşiktaş’a en az iki maç seyircisiz oynama cezası gelecek. Bu durumda siyah beyazlılar, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile yapacağı karşılaşmalarda cezasını kadın ve çocuklara oynayarak çekecek.

Haberin Devamı

Polisin silahı düştü

İNÖNÜ Stadı’nda dün gece olayların damgasını vurduğu derbide sahaya giren taraftarları engellemek isteyen bir polisin silahı belinden yere düştü. Maçın 85. dakikasında sahaya atlayan taraftarı tutmak için üzerine atlayan emniyet görevlisinin düşen silahını arkadaşı yerden aldı. Tribündeki olaylarda da bazı taraftarların özel güvenlikçilere yumruk attığı ve bir çocuğun çıkan arbedede ezildiği gözlendi.


Aynı taraftar 11 yıl önce de sahaya girmişti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!