Ayıp ettiler

Güncelleme Tarihi:

Ayıp ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2005 01:52

G.Saray'ın eski teknik direktörü, Beşiktaş-Shaktar Donetsk maçından sonra yakın dostlarıyla biraraya geldi, "Bu yapılan vefasızlıktır. Benim hiç mi bu kulübe faydam olmadı? Alacağımın bir kısmını bile G.Saray'a bıraktım" dedi.

G.Saray'ın başına geldiğinde adeta eleştiri bombardımanına uğramıştı Mircea Lucescu. Ancak mütevazı kişiliği, sarı kırmızılı takıma kazandırdığı Süper Kupa'nın yanı sıra, lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final, onun bir anda el üstünde tutulmasına neden oldu. Cimbom'a maddi-manevi her konuda destek olan teknik patron, yönetimin "Dream Team" kadrosuna kendisini çağırmamasına sitem etti. Yöneticileri vefasızlıkla suçladı.

Önceki akşam İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile Shaktar Donetsk arasında oynanan dostluk karşılaşmasından sonra yakın dostlarıyla biraraya gelen Rumen hoca, G.Saray'ın yaptığı bu hareketi eleştirdi. Türkiye'yi her zaman sevdiğini söyleyen ve Türk insanına ayrı bir sempatiyle bakan Lucescu, yapılan haksızlık sonrası şöyle dert yandı: "Böyle bir organizasyonun yapılması G.Saray Kulübü adına çok güzel.

Eski futbolcular çağrılıyor, teknik adamlar çağrılıyor. Ama ben yokum. Hiç olmazsa bir antrenör olarak görev alabilirdim. G.Saray'da 2 sezon görev yaptım. Benim bu camiaya ve takıma hiç mi katkım olmadı? Görevde kaldığım sürede alt yapının gelişmesini sağladım. Yerinde transferler yaptırarak ekonomik olarak kulübü sıkmadım. Ayrılırken bile kulüpten alacağım olan paranın bir kısmını bıraktım. Buna mı layık görüldüm.

İnanın çok üzüldüm. Kazanılan lig ve kupa şampiyonluklarının bu kadar çabuk unutulması beni yıktı. Demek ki her şey bu kadar çabuk unutuluyormuş. Hayatımda G.Saray'ın yeri başkadır. Yapılanlara rağmen o güzellikleri asla unutmam. O taraftarın bana yaklaşımı hiçbir şeye değişilmez. Zaman zaman "I Love You Luce" sesleri kulaklarımda çınlıyor. Bu yapılanın elbet yanlış olduğu bir gün anlaşılacaktır."

İŞTE NOSTALJİK LİSTE

YÖNETİMİN 23 ya da 24 Nisan'da oynanancak G.Saray-Diyarbakır maçı öncesinde yapılmasını planladığı karşılaşma için oluşturduğu "Dream Team" listesinde şu isimler yer alıyor: Simoviç, Taffarel, Popescu, Filipescu, Falco Götz, Stumpf, Perez, Van Gobbel, Prekazi, Hagi, Rotariu, Didier Six, Knupp, Abramczik, Saunders, Kovaceviç, Hociç, Ilie. Ayrıca teknik direktörlük için düşünülen iki ismin ise Karl-Heinz Feldkamp ve Greame Sounnes.
İlhan SÖYLER
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!