Aydınlatmada tasarruf dönemi

Güncelleme Tarihi:

Aydınlatmada  tasarruf dönemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 21:33

Yıllık 4 milyon sayaç üretimi ile öne çıkan Luna Elektrik ve Elektronik, ampulsüz led armatür üretimine başladı. Sektörde önemli bir yeniliğe imza attıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, “Bu ürünler birçok üründen daha fazla tasarruf sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de elektrik sayaçları sektörünün önde gelen firması Luna, Ar-Ge merkezinde geliştirdiği ampulsüz led armatürlerle sektörde önemli bir yeniliğe imza attı. Teknolojik altyapısı ve 50’ye yakın Türk mühendisten oluşan uzman Ar-Ge merkeziyle led teknolojisi kullanarak ampulsüz armatür ürettiklerini belirten Luna Elektrik ve Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, “Klasik armatürlerden 14 kat, tasarruflu, armatürlerden 3 ve tasarruflu led armatürlerden yaklaşık 2 kat daha fazla tasarruf sağlayan ampulsüz armatürler sektörde fark yaratacak” dedi.

TEK BAŞINA OLMAZ

Uzun yıllardır elektrik teknolojisi üzerine ciddi Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerini belirten Mustafa Karabağlı, “Ana iş kolumuz olan enerji yönetimi ve enerjinin doğru ölçülmesi üzerine yürüttüğümüz çalışmalar bize enerjinin daha bilinçli kullanımını sağlayacak bir ürün geliştirmeye sevk etti. Dünyada son yıllarda popüler hale gelen led aydınlatmaların sağladığı enerji tasarrufu herkes tarafından biliniyor. Esasen durum tam olarak öyle değil. Yani led ile aydınlatma yapmak tasarruf yaptığımız anlamına gelmiyor. Onu verimli kullanmak ve bilinçli ürünler yaratmak gerekiyordu. Biz de biraz bu yola kanalize olduk ve aydınlatma sektörüne adım attık” dedi. Dijital ürünlerin ve dijital teknolojisinin çok hassas ve kararlı tasarımlar yapmaya imkan verdiğini ifade eden Karabağlı, şunları kaydetti; “Biz dijital teknolojinin bu özelliğini kullandık ve bu sayede özellikle harekete duyarlı, homojen aydınlatma sağlayan ve hem ekonomik hem de konforlu bir ürün geliştirdik. Basitçe ifade edersek, dedelerimizin kullandığı ampullerin 14 kat, piyasada tasarruflu ampul olarak satılan ürünlerin 3 kat, led ürünlerin de neredeyse 1,5 -2 kat ilerisinde tasarruf sağlıyoruz.”

Haberin Devamı

İNOVATİF BİR ÜRÜN

Ürünlerin pazarda oldukça yoğun ilgi gördüğünü belirten Karabağlı, “Tüketiciler Luna’nın tasarrufa yönelik inovatif ürününe güveniyor. İnsanlar enerji tüketimini ölçme kabiliyetimize inanıyorlar. Çünkü 26 yıldır insanların evine giden faturayı biz tayin ediyoruz. Bugün Türkiye’de 20 milyonun üzerindeki eve her ay bizim tayin ettiğimiz fatura gidiyor. Konusunda uzman bir ekibimiz var. Dolayısıyla yaptığımız işi ölçme kabiliyetimiz var. Ölçebilirseniz ne kadar iyi ya da kötü olduğunu görebilirsiniz. Biz bunu çok iyi yapabiliyoruz. Bu durum insanlar tarafından itibar görüyor. Bu bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SIRADA DOĞALGAZ SAYACI VAR

Elektrik sayaçları, su sayaçları ve ampulsüz armatür üretiminin yanı sıra benzer bir alan olan doğalgaz sayaçları konusunda da şuan sektörü gözlemlediklerini belirten Karabağlı, “Gözümüzün ucuyla doğalgaz sayaçları sektörünü ve oradaki gelişmeleri takip ediyoruz. Bizim akıllı sayaç üretme teknolojimiz var. Bu ürünlerde kullanılan teknolojiler de birbirine yakın olduğu için o piyasayı da mercek altında tutuyoruz” dedi. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekarelik yeni bir fabrika yatırımı yaptıklarını hatırlatan Karabağlı, hükümetin açıkladığı 6. Bölge teşvikleri kapsamında bir yatırım planladıklarını ve hazırladıkları dosyanın bakanlıkta olduğunu, onaylanması durumunda Güneydoğu’da 2 ilde fabrika yapacaklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

MONTAJI ÇOK KOLAY
YAPTIKLARI armatürlerin içerisinde ampul olmadığını vurgulayan Karabağlı, “Armatürlerimizin içerisinde ampul yok. Armatürün içindeki sistem ampul gibi davrandığı için hepsi aynı renkte yanıyor ve bu da homojen bir aydınlatma sağlıyor. Öte yandan ürünler çok kolay montaj edilebiliyor. Eski armatürlerin montajı için harcanan sürenin neredeyse 10’da biri sürede montajı yapılabiliyor. Tüm bu artılarına rağmen ürünün fiyatı da oldukça makul düzeyde” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!