Avustralya'nın gözdesi David Anderson

Güncelleme Tarihi:

Avustralyanın gözdesi David Anderson
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2010 13:17

Dünya Basketbol Şampiyonaları tarihinde önemli bir geçmişe sahip olan Avustralya, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu'nda Sırbistan, Angola, Almanya, Arjantin ve Ürdün ile ikinci tura çıkmak için mücadele verecek.

Şampiyonanın en renkli takımları arasında yer alan Avustralya'nın başantrenörü, aday kadrosu, öne çıkan oyuncuları ve dünya şampiyonaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

BAŞANTRENÖR

Antrenörlük yaşamına 1994 yılında başlayan Brett Brown, ülkesinin Sydney Kings ve Bulleen Boomers takımlarında antrenörlük yaptı.
49 yaşındaki Brown, NBA Ligi takımlarından San Antonio Spurs'de 6 yıl boyunca yardımcı antrenörlük görevini üstlenirken, 2003, 2005 ve 2007 yıllarında NBA şampiyonluğu sevinci yaşadı.

1995 ve 2000 yıllarında Avustralya Milli Takımı'nda yardımcı antrenör olarak görev alan Brett Brown, Türkiye'de Avustralya Milli Takımı'nın başında sahaya çıkacak.

ADAY KADRO VE ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

David Anderson, Avustralya'nın yetiştirdiği en önemli yetenekler arasında yer alıyor. Kariyerine Avustralya'da başlayan Anderson, uzun bir süre Avrupa basketbolunda boy gösterirken, ardından NBA'de forma giymeye başladı.

Avustralya'nın 2005 ve 2007 yılı kadrolarında da yer alan Anderson, son olarak da 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ülkesinin başarısı için ter döktü.

Avustralya'nın 2010 FIBA Dünya Şampiyonası öncesinde aday kadroda yer alan 14 oyuncusu şöyle:

David Andersen, Matthew Nielsen, David Barlow, Aron Baynes, Matthew Dellavedova, Adam Gibson, Joe Ingles, Aleks Maric, Steven Markovic, Damian Martin, Patrick Mills, Brad Newley, A.J. Ogilvy, Mark Worthington.

DÜNYA ŞAMPİYONALARI

Okyanusya'nın Yeni Zelanda dışındaki bir diğer temsilcisi olan Avustralya, FIBA'ya 1947 yılında katıldı.

Bu yıl gerçekleştirilen FIBA Okyanusya Şampiyonası'nı Yeni Zelanda'nın ardından ikinci olarak bitiren Avustralya, şampiyona tarihinin en başarılı takımı olarak göze çarpıyor.

FIBA'nın 2006 yılından itibaren Okyanusya Kıtası'na Dünya Şampiyonaları için iki takımlık kontenjan ayırmasıyla, Avustralya, Yeni Zelanda ile birlikte 2010 FIBA Dünya Şampiyonası vizesini almış oldu.

Ezeli rakibi Yeni Zelanda ile FIBA Okyanusya Şampiyonaları'nda uzun yıllar karşı karşıya gelen Avustralya, rakibi karşısında gözle görülür bir üstünlüğe sahip.

Günümüze kadar katıldığı 18 FIBA Okyanusya Şampiyonası'nın 16'sını zirvede tamamlayan Avustralya, 2001 ve 2009 yıllarında ise gümüş madalya kazandı.

Kıta kontenjanının avantajı ile birçok Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılma başarısını da gösteren Avustralya, toplamda 10 kez bu önemli organizasyonda kendisine yer buldu. Şampiyonanın tarihi boyunca pek fazla başarısı olmayan Avustralya, en iyi derecelerini 1994 ve 1982 yıllarındaki şampiyonalarda beşinci olarak aldı.

Dünya basketbolunda kendine her zaman belli bir yer bulan “Kangurular” Olimpiyat Oyunları'nda da 12 kez katılma başarısı gösterdi.
İlk kez 1956 Melborn Olimpiyatları'nda yer alan Avustralya, bu önemli organizasyonu 12. sırada noktaladı. 1960 Olimpiyat Oyunları'na katılamayan Avustralya, 1972 yılından itibaren ise aralıksız Olimpiyat Oyunları'nda yer alma başarısını gösterdi.

1988 Seul Olimpiyatları'nda dördüncü sırada yer alan Avustralya, 1996 ve 2000 Olimpiyatları'nda da aynı dereceyi elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!