Avustralya tepetaklak

Güncelleme Tarihi:

Avustralya tepetaklak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2002 01:47

DAVİS Kupası'nın 100 yıllık tarihi boyunca en fazla kazanan takım AVUSTRALYA ve AMERİKA oldu.

Ancak, son yıllarda işler eskisi kadar kolay değil. Dünya tenisi çok değişti. Biraz sallandın mı, adamı yıkıp geçiveriyorlar. Geçen yıl AMERİKA ilk turda İsviçre'ye yenilip 16 takımlık dünya grubundan düşme noktasına gelmişti. 2002'de geçen hafta aynı olay bu defa son 3 yılın finalisti Avustralya'nın başına geldi. AVUSTRALYA takımında dünyanın 1 numarası HEWİTT ve diğer büyük oyuncu RAFTER sakatlanıp yer alamayınca, Buenos Aires'te ARJANTİN'e 5-0 yenilip eleme grubuna düştüler. Sezon sonunda bu grupta tek maç oynayacaklar. Kaybederlerse tarihlerinde ilk defa dünya grubunun dışında kalacaklar.

Bu da günümüzde bir büyük tenis yıldızının varlığı veya yokluğunun, o ülkenin kaderini nasıl etkilediğini bütün açıklığıyla göstermektedir. Nitekim HEWİTT sakat olduğu için AVUSTRALYA 2001 finalinde FRANSA'ya yenilerek şampiyonluğa veda etti.

TÜRKİYE 69'UNCU

Bu arada ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) dünya takımlar sıralamasının son durumunu açıkladı. 142 ülke arasında Türkiye 55 puan ile 69. sırada yer alıyor. Çok iyi olmasa da herhalde çok fena, çok üzücü bir sonuç değil. Birinci sırada 32937 puanla FRANSA var. İkinci 32625 puanla AVUSTRALYA, üçüncü 19125 puanla İSPANYA, dördüncü 14562 puanla İSVEÇ ve beşinci 8875 puanla AMERİKA.

2002 DAVİS KUPASI'nda TÜRKİYE Avrupa/Afrika 3. Ligi'nde yer alıyor. Maçlar 1-7 Nisan'da ANTALYA'da Alibey Tatil Köyü'nün toprak kortlarında oynanacak. Gelecek olan 7 takım ve TÜRKİYE 2 grupta mücadele edecekler. A Grubu'nda TÜRKİYE, BOTSWANA, BOSNA HERSEK ve İZLANDA. B Grubu'nda MAKEDONYA, POLONYA, KIBRIS RUM KESİMİ ve TUNUS var. Bu iki gruptan iki takım üst gruba çıkacak. Öyle sanıyoruz ki, Milli Takımımız iyi bir hazırlık ile ilk iki takımın arasına girerek üst lige yükselebilir.


Fıratpen-TED

MEVSİMİN ilk uluslararası profesyonel etkinliği FIRATPEN-TED Bayanlar Tenis Turnuvası 18-24 Şubat'ta TED kapalı kortlarında oynanacak. Yeterli puanı olduğu için ana tabloya direk (WİLD-CARD=KONTENJAN kullanmadan) girecek olan tek Türk tenisçisi İpek ŞENOĞLU. TED bayan takımının BELARUS'lu tenisçisi Elena YARYSHAKA da ana tabloda iddialı isimlerin arasında. Turnuva boyunca haber ve yorumlarla sizlerle beraber olacağız.


Bol bol tenis


DİĞER taraftan Türk Tenis Federasyonu patronajında olan ulusal ve uluslararası yaş grupları kış turnuvaları da değişik kulüplerde oynanmakta. Tenis Federasyonu, turnuvalar konusunda olumlu bazı değişiklikler yaptı. Bunların ilki de kulüpler ile iletişimde e-mail (elektronik posta) ortamına geçilmesidir. Çağdaş bir tutum. Kulüplerin bu sisteme alışması biraz zaman alacak. Ancak 2002 faaliyet ve kurallarını içeren kitapçık çok kimse tarafından pek anlaşılamadı. Hayli karışık... Bugünlerde tenis toplumunda bir espri yaygın. ‘‘Bu kitapçıktaki bilgileri açıklık getirecek, kitapçık ne zaman yayınlanacak’’ diyorlar. Şaka bir yana, özellikle kuralları belirleyen ifadelerin çok açık olması gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!