Avukatlara büro müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Avukatlara büro müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2013 00:00

HÜRRİYET’te dile getirdiğimiz bir sorun daha çözümlendi. 25 Şubat 2013 tarihli Hürriyet’te yazdığımız gibi, avukatlık büroları, hukuk büroları ve mali müşavirlik bürolarının, “mesken olarak gözüken binalarda”, faaliyette bulunmaları için tanınan süre, 25 Şubat 2013 tarihi itibariyle dolmuştu.

Haberin Devamı

Bu tarihten itibaren, mesken olarak kullanılan apartmanlarda faaliyet gösterebilmeleri için “kat malikleri kurulunun oybirliğiyle karar alması” gerekiyordu.

YASA DEĞİŞTİ

Uyarımız üzerine, 17 Nisan 2013 tarihinde, bu konuda iki ayrı yasa değişikliği yapıldı.
Avukatlık Kanunu ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunlarında yapılan değişikliklerle; bu meslek grubunun; Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ana gayrimenkulün mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde “kat maliklerinin izni ve benzeri şartlar aranmaksızın” büro olarak faaliyet göstermelerine olanak sağlandı.
Yapılan değişiklikle doktor muayenehanelerinde olduğu gibi, avukatlar ile mali müşavirlerin, mesken olarak gösterilen gayrimenkullerde “büro olarak” faaliyet göstermeleri yasal bir zemine oturtuldu.
Ancak Kat Mülkiyeti Yasası değil ilgili yasalar değiştirilerek özel hüküm konulduğu için yakında diğerlerinin (mimarlar, diğer müşavirlik ve danışmanlık büroları, emlak büroları ve şirket büroları gibi büroların) durumu, sorun olabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!