Avrupa'da güreşte 222 madalya kazandık

Güncelleme Tarihi:

Avrupada güreşte 222 madalya kazandık
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 10:28

Almanya'nın Dortmund kentinde 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Milli Takım sporcuları Türkiye'ye tarihindeki 69. Avrupa şampiyonluğunu getirebilmek için mücadele edecek.

Bugüne kadar düzenlenen Avrupa şampiyonalarında, Türkiye serbest stilde 38'i altın, 52'si gümüş, 59'u bronz olmak üzere toplam 149 madalya kazanırken, grekoromen stilde 29'u altın, 15'i gümüş, 29'u bronz olmak üzere toplam 73 madalyaya ulaştı.

Serbest stilde Türkiye ilk madalyalarına 1946'da İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen şampiyonada ulaşırken, Yaşar Doğu, Celal Atik, Gazanfer Bilge altın, Nasuh Akar, Mahmut Çeterez gümüş, Mehmet Çoban da bronz madalya kazandırdı. Bu stilde son Avrupa şampiyonluğunu ise 2008 yılında Finlandiya'nın Tampere kentinde Ramazan Şahin'le kazandı.

Türkiye, grekoromen stildeki ilk Avrupa madalyasını 1938'de Tallinn'de Mehmet Çoban'ın kazandırdığı bronz madalyayla alırken, ilk şampiyonluk 1947'de Prag'da Yaşar Doğu'dan geldi. Grekoromen stilde son Avrupa şampiyonluğunu kazandıran sporcular ise geçen yıl Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen şampiyonada Nazmi Avluca ile Rıza Kayaalp oldu.

GREKODA HAMZA, ŞEREF VE NAZMİ, SERBESTTE MAHMUT

Avrupa şampiyonaları tarihinde, Türkiye serbest stilde 31 şampiyon çıkarırken, grekoromen stilde kazanılan altın madalyalar 13 sporcudan geldi.

Grekoromende Hamza Yerlikaya 8, Şeref Eroğlu 6, Nazmi Avluca 4 Avrupa şampiyonluğuyla bu stilde tarih yazdılar. Sırrı Acar da 2 Avrupa altınıyla öne çıkan isimler arasında yer alırken, Türkiye'ye diğer şampiyonlukları İsmail Güzel, Bayram Özdemir, Hakkı Başar, Erol Koyuncu, Metin Alakoç, Ömer Topuz, Tevfik Kış, Yaşar Doğu ve Rıza Kayaalp kazandırdı.

Almanya'daki şampiyonada ise grekoromen stil 74 kiloda son iki yılın dünya şampiyonu Selçuk Çebi ile 120 kiloda geçen yılın şampiyonu Rıza Kayaalp de Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya için favori isimler arasında bulunuyor.
Serbest stilde Türkiye'ye en fazla Avrupa şampiyonluğu getiren sporcu ise, 3 kez bu başarıya ulaşan Mahmut Demir oldu. Demir'i, 2'şer şampiyonlukları bulunan Aydın Polatçı, Ahmet Ayık, Mehmet Esenceli, Celal Atik ve Yaşar Doğu izliyor.

Avrupa şampiyonalarında altın madalya sevinci yaşatan diğer isimler ise; Ramazan Şahin, Tevfik Odabaşı, Gökhan Yavaşer, Arif Kama, Ahmet Gülhan, Harun Doğan, Yüksel Şanlı, Muharrem Demireğen, Remzi Musaoğlu, Ahmet Orel, Sebahattin Öztürk, Metin Kaplan, Ali Kayalı, Fezi Şeker, Ahmet Ak, Reşit Karabacak, Sefer Baygın, Nihat Kabanlı, Hasan Sevinç, Hasan Güngör, Nasuh Akar, Ali Candemir, Servet Meriç, Ali Yücel ve Gazanfer Bilge oldu.
Serbest stilde ise Ramazan Şahin, Avrupa Şampiyonası kadrosunda bulunmuyor.

MİLLİ TAKIM KADROLARI

Avrupa Şampiyonası'na katılacak milli takım kadroları şöyle:

GREKOROMEN GÜREŞ TAKIMI

55 kilo: Bayram Özdemir
60 kilo: Mustafa Sağlam
66 kilo: Vasıf Arzumanov
74 kilo: Selçuk Çebi
84 kilo: Ahmet Yıldırım
96 kilo: Cenk İldem
120 kilo: Rıza Kayalp

SERBEST GÜREŞ TAKIMI

55 kilo: Ahmet Peker
60 kilo: Hakkı Gürel
66 kilo: Yakup Gör
74 kilo: Batuhan Demircin
84 kilo: İbrahim Bölükbaşı
96 kilo: Hamza Köseoğlu
120 kilo: Fatih Çakıroğlu

BAYAN MİLLİ TAKIMI

48 kilo: Burcu Kepiç
51 kilo: Melek Atakol
55 kilo: Hafize Şahin
59 kilo: Hatun Muhçu
63 kilo: Leyla Metin
67 kilo: Burcu Örskaya
72 kilo: Simge Yılmaz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!