AVRUPA LİGLERİNDE HAFTANIN FRAGMANI

Güncelleme Tarihi:

AVRUPA LİGLERİNDE HAFTANIN FRAGMANI
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 11:57

Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Premier Lig ve Serie A'da haftanın öne çıkan olaylarına kısa bir bakış.

Haberin Devamı

Serie A’da haftaya damga vuran isim Andrea Belotti’den başkası değildi. Palermo karşısında 7 dakika 15 saniyede hat-trick yapan genç golcü, veliahtı olarak gösterildiği Andriy Shevchenko’dan sonra en hızlı üçlemeyi yapan futbolcu oldu. Şimdiden 22 gole ulaşan İtalyan için Torino’nun sezon sonunda 100 milyon Euro’dan kapıyı açacağı konuşuluyor.

Çizmede dikkatleri çeken diğer gelişme ise Milan’ın dönüşü. Yıllardır yarım yamalak olan kadroyu Montella ince dokunuşlarla şekillendiriyor. Chievo galibiyetinde Sosa’nın box-to-box performansı şahaneydi. Uzayın derinliklerine yolladığı penaltı vuruşuna rağmen Bacca’nın gollerine başlaması Juventus deplasmanı öncesinde iyi haber.

Barcelona için elzem olan ihtiyaç iyi bir sportif direktör
La Liga’da gündem Barcelona’nın uyanışı. Sporting Gijon ve Celta Vigo’ya 4 günde 11 gol attılar ve Şampiyonlar Ligi’ndeki PSG rövanşı öncesinde paramparça olan umutlarını bir nebze de olsa yeşerttiler. Katalan basını cumartesi akşamından beri ateşi harlamaya başladı. Şansları %5’in altında ancak PSG’ye 5 gol atma ihtimali en olağan üçlü MSN’den başkası değil. Atılan 11 golün arasında Luis Enrique istifa etti. Sevilla’yı mutluluk yuvasına çeviren Sampaoli favori ama Guardiola’nın takımına en yakın futbolu Laurent Blanc’ın oynatacağını düşünüyorum. Bu arada Barcelona için elzem olan ihtiyaç teknik direktörden çok, iyi bir sportif direktör. Zubizarreta’nın ayrılığından beri transferler kan ağlıyor…

Haberin Devamı

Bundesliga’da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan gol yağmuru can aldı. 9 maçta 36 golün atıldığı haftada Dortmund deplasmanında 6-2 yenilen Bayer Leverkusen, teknik direktör Roger Schmidt ile yollarını ayırdı. Schmidt'le yolları ayıran Bayer Leverkusen, sezon sonuna kadar Türk teknik adam Tayfun Korkut'u takımın başına getirdi. Avusturya’nın proje takımı Red Bull Salzburg’da ortaya koyduğu futbol felsefesiyle (şu anda Hassenhüttl’ün Red Bull Leipzig’de yaptığına benziyor) Leverkusen’e büyük umutlarla gelen Schmidt, vadettiği oyunu geçtiğimiz sezonun bir kısmı haricinde BayArena’da sergileyemedi. Son üç maçta yedikleri 12 gol de ayrılış sürecinin katalizörü oldu.

Haberin Devamı

Wenger’in tutunacağı tek dal ebedi ilk dört
Premier Lig’de Alexis’in yedek bırakılması ülkenin en ücra köşelerinde bile konuşuldu. Wenger kararını taktiksel verilere dayandırsa da Şilili futbolcunun takım arkadaşlarıyla sorunlar yaşadığı basına yansıdı. Tabloya baktığımızda Alexis uyumsuz kişi olarak görünmesine rağmen winner ruhunun haklı isyanını dikkate almalıyız. Sezon başında Granit Xhaka ve Lucas Perez’e 65 milyon Euro bonservis ödeyerek transfer skandalına imza atan Wenger’in tutunacağı tek dal ebedi ilk dört. Fransız menajer yönetiminde 20 sezondur ilk dört sıranın dışına asla çıkmayan Topçular, sezon sonunda alışıldık yerinde olmazsa veda vakti gelecek. Ligin dibinde de Crystal Palace yükselişe geçti. Big Sam kalan fikstüre rağmen takımı ligde tutarsa bu konudaki uzmanlığını tescilleyecek.

Haberin Devamı

Ligue 1’de Monaco’nun gol pınarları akmaya devam ediyor. Sergio Concecaio’nun savunmada dirilttiği Nantes’ı ilk 60 dakikada atılan 4 golle geçtiler. Ancak Monaco taraftarları tedirgin. Çünkü rakipleri PSG iç sahadaki son iki galibiyetini çok tartışılan hakem kararlarıyla aldı. Lucas’ın Lille’e 90. dakikada attığı goldeki bariz ofsayt ve bu hafta Nancy karşısında alınan uydurma penaltı, sosyal medyada ender rastlanan Monaco taraftarlarının isyanına sebebiyet verdi.

Marsilya’nın da Lorient deplasmanında moral bulması önemliydi. Velodrome’da PSG ve Monaco’dan 9 gol yedikten sonra Thauvin’in Bielsa dönemindeki çizgisine döndüğü maçı 4-1 kazandılar. Payet jeneriklik bir golü araya sıkıştırmayı ihmal etmedi. (eurosport)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!