Avluca gümüşte kaldı

Güncelleme Tarihi:

Avluca gümüşte kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2009 00:00

Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası’ndaki altın madalya umudumuz Nazmi Avluca, finalde Rus rakibine yenilirken parmağı kırılan Serkan Özden bronz madalyayı kaçırdı.

LİTVANYA’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Nazmi Avluca gümüş madalya kazandı. Serkan Özden bronz madalya müsabakasında sakatlanınca beşinci olurken, Rıza Kayaalp tribüne erken çıktı.

84 kiloda mücadele eden Nazmi Avluca ilk turda Finli Antti Hakala’yı, ikinci turda İsrailli Deniz Nickolaev’i 2-0 yendi. Çeyrek finalde Polonyalı Pavel Poslat’ı 1 dakika 44 saniyede tuşla mağlup eden Avluca, yarı finalde de Azeri Shelva Gababadze’ye 2-0 üstünlük sağlayıp finale yükseldi. Finalde

Rus Alexaj Mishin’le karşılaşan Nazmi Avluca, her iki periyotu da 1-0’lık skorla kaybetti ve 2-0 yenilerek, gümüş madalyada kaldı.

Serkan’ın parmağı kırıldı

İlk turda Makedonlı, ikinci turda Ukraynalı rakiplerini 2-0’la geçen 96 kilo güreşçimiz Serkan Özden, çeyrek finalde Linvanyalı rakibine 2-0 mağlup oldu. İlk repesaj müsabakasında Finli rakibini 2-0 yendi, İsveçli Jimmy Lidber ile yaptığı bronz madalya müsabakasında 1-0 gerideyken serçe parmağının kırılması nedeniyle minderi terk etmek zorunda kaldı ve şampiyonada 5. oldu.

120 kilo sporcumuz Rıza Kayaalp ise ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra Gürcü rakibini 2-0 yendi. Ancak çeyrek finalde Rus rakibine 2-0 mağlup olunca tribüne çıktı. Türkiye böylece Avrupa Güreş Şampiyonası’nı grekoromen stilde bir gümüş ve bir bronz madalyayla tamamladı. Grekoromende Rusya 54 puanla ilk sırada yer alırken Türkiye, 24 puanla 7. oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!