Avantaj Gana’nın: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Avantaj Gana’nın: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2006 21:10

İlk maçında İtalya’ya 2-0 kaybeden Gana, Çek Cumhuriyeti karşısında Amoah’la bir gol buldu, bir de penaltıdan yararlanamadı. Skoru belirleyen gol Muntari’den geldi.

Haberin Devamı

Son maçta grubun favorisi İtalya ile karşılaşacak olan Çek Cumhuriyeti, bu maçı kaybeder ya da berabere kalırsa, Gana 2. Tura yükselecek. Gana’nın yapması gereken tek şey ABD’yi yenmek.

 

2. dakikada sol kanattan yapılan ortada defansın hatasını affetmeyen Asamoah Gyan, takımını Çek Cumhuriyeti karşısında 1-0 öne geçirdi.

 

12. dakikada ceza sahası önünde Rosicky, pasını Nedved'e aktardı. Önünü boşaltan Nedved'in sert şutunda kaleci başarılıydı.

 

30. dakikada Poborsky'nin zor pozsiyonda sağ çaprazdan vuruşunda, top direğin dibinden auta gitti.

 

Haberin Devamı

39. dakikada rakip ceza sahasına kadar çok rahat gelen Asamoah, Appiah’a pas verdi. Uygun pozisyondaki Appiah’ın güzel şutunda top adeta direği yalayarak auta çıktı.

 

Çek Cumhuriyeti 43. dakikada Rosicky ile net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Nedved, boşta olan Poborsky’ye çok güzel çıkardı. Poborsky’nin sağ kanattan bekletmeden yaptığı ortada Rosicky istediği gibi vuramadı.

 

56. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya kale önünde kimse dokunamadı. Gerilerden gelen Rosicky’nin sert ve düzgün şutunu Kington son anda tokatladı.

 

65. dakikada savunmanın hatasında kaleciyle karşı karşıya kalan Amoah, Tomas Ujfalusi tarafından düşürülünce, hakem penaltı noktasını gösterdi. Ujfalusi, bariz gol şansını önlediği için kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltı atışını kullanan Asamoah’ın vuruşunda top direkten döndü.

Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde, penaltı kaçıran ilk oyuncu Asamoah, ilk takım ise Gana oldu.

82. dakikada Appiah ile paslaşan Asamoah, müsait durumdaki Sulley Muntari’ye çıkartdı. Muntari’nin sert şutunda kalecinin yapacağı pek bir şey yoktu: 2-0

ÇEK CUMHURİYETİ: 0 - GANA: 2

Stat
: Rhein Energie (Köln)

Haberin Devamı

Hakemler: Horacio Elizondo, Dario Garcia, Rodolfo Otero (Arjantin)

Çek Cumhuriyeti: Cech, Jankulovski, Rozehnal, Ujfalusi, Grygera, Plasil (Dk. 68 Sionko), Nedved, Galasek (Dk. 46 Jan Polak), Poborsky (Dk. 56 Stajner), Rosicky, Lokvenc
Gana: Kingston, Pantsil, Mensah, Shilla, Mohamed, Otto Addo (Dk. 46 Boateng), Appiah, Essien, Muntari, Asamoah (Dk. 85 Pimpong), Amoah (Dk. 80 Eric Addo)
Kırmızı kart: Dk. 65 Ujfalusi (Çek Cumhuriyeti)

Goller: Dk. 2 Asamoah, Dk. 82 Muntari (Gana)

Sarı kartlar: Otto Addo, Essien, Asamoah, Boateng, Muntari, Mohamed (Gana), Lokvenc (Çek Cumhuriyeti)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!