Austin, F1'e 40 Yıl ev sahipliği yapar

Güncelleme Tarihi:

Austin, F1e 40 Yıl ev sahipliği yapar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 15:28

Yeni Amerikan GP'nin başındaki adam Tavo Hellmund, Austin'in Formula 1'e çok uygun olduğuna ve 40 sene boyunca takvimde kalabileceğine inanıyor.

Haberin Devamı

F1, 2012'de Amerika'ya dönmeye hazırlanıyor. Organizatör Hellmund, yerin çok fazla avantaja sahip olduğunu, F1 takviminde uzun süre kalabileceklerini ifade etti.

Hellmund: "Austin'i esas yer olarak görüyordum ve Bernie'ye de bu fikirle gittim. Austin son 15 senede fazlasıyla gelişti -her açıdan-. Bu yüzden benim için Amarike GP'ye ev sahipliği yapacak daha iyi bir yer yoktu"

"Teksas Eyalati de en büyük 11. küresel ekonomiye büyüdü ve Fortune 500'ün (Amerika'nın en büyük 500 şirketi) bir çoğunun burada merkezi var. Ve Austin, merkez."

"Şehrin ideal yerini düşünün: vatandaş arkadaşlarım kolaylıkla sonuca ulaşabilir, ayrıca Güney Amerika ve merkezden taraftarlar da. Bu açıdan mükemmel bir yer oldu"

"Felsefeme göre doğru zamanda doğru yerde olursanız başarı yakalarsınız. Ve Teksas-Austin'deki bir yarışı doğru zaman olacak görüyorum. Önümüzdeki 10 sene için anlaşmamız var ama bana soracak olursanız önümüzdeki 40 sene burada yarış düzenleyebiliriz."

Haberin Devamı

Amerikan'ın F1'e iki ayrı yarışla dönebileceği yönünde söylentiler arasında Ecclestone, ikinci bir Amerika yarışı konusunda fikirlere açık olduğunu ama şimdilik görünürde sadece Austin'in olduğunu söyledi.

Ecclestone: "Bir şeyi açıkça söyleyelim: Austin, Amerika GP olacak. Ama bu demek değil ki Amerika'da farklı bir isimle başka bir yarış yapamayız. New York'ta yarışmak şansı doğsa ben 'hayır, teşekkürler' deseydim bu çılgınca olurdu"

"Ama şimdilik bu sadece bir boş bir hayal. Gerçek şu ki Austin ile bir anlaşmamız var ve burası, Amerika GP'nin yapılacağı yerdir."

Bu arada ünlü pist tasarımcısı Hemann Tilke'nin şirketi, Austin pisti için sıkı bir şekilde çalışıyor.

Hermann Tilke'nin Alman şirketinin yetkilileri, çalışmalara başlamak için Austin'e gitmeye başladıklarını belirtti.

Tilke'nin Amerikan yetkilisi Chiristian Epp: "Arazi var, para var, Formula 1 anlaşması var. Bu tutkulu projenin son bölümüne girmek için şimdi hazırız"

Epp, aslında yarış çizgisinin temelde tamamlandığını ama yardımcı binalarla ilgili bazı soruların hâlâ cevaplarının arandığını belirtti.

Haberin Devamı

Epp: "Ne kadar bina olacağını, ne kadar giriş yoluna gerek duyulduğunu, su tedariğinin-tahliyesinin ve elektrik hattının ayrıntılarını ortaya çıkarmamız gerek. Yeni bir şehir yapmak gibi bir şey bu"

Epp, bir Tilke ekibinin gelecek hafta Austin'e gidip 200 milyon dolarlık olduğu söylenen plan üzerinde çalışmaya devam edeceğini, inşaatın Aralık'ta başlayacağını belirtti.

Yarış organizatörlerinin avukatı Richard Suttle JR: "Mühendisler ve müteahhitler, 2012 yazı itibari ile pistin bitebileceğini söylüyorlar"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!