Atina'dan Trabzon'a Meşale Koşusu Taksim'de

Güncelleme Tarihi:

Atinadan Trabzona Meşale Koşusu Taksimde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2011 15:51

Trabzon'da 23-30 Temmuz arasında gerçekleştirilecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için 24 Mayıs'ta Atina'dan alınıp İstanbul'a getirilen olimpiyat meşalesi, Taksim'de vatandaşlara sergilendi.

“Atina'dan Trabzon'a Meşale Koşusu” adı altında gerçekleştirilen organizasyonda olimpiyat meşalesi, Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na kadar kortej haline taşındı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen teslim töreninin ardından Olimpiyat Meşalesi, Galatasaray Lisesi-Taksim Cumhuriyet Anıtı arasında gerçekleştirilen yürüyüşle Taksim Meydanı'na getirildi. Burada kurulan platform önünde son bulan yürüyüş sonrası platform önünde bulunan 2,5 metre boyundaki dev meşale, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, EYOF 2011 Trabzon Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Nihat Doker ve İstanbul Spor İl Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu tarafından tutuşturuldu.

Nihat Doker, yaptığı konuşmada, gerçekleştirilecek olan oyunlarının önemine dikkati çekerek, Türkiye'nin ilk kez olimpik nitelikli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını vurguladı.

Meşale yürüyüşünde, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na katılacak ülkeleri temsilen sporcular da geleneksel kıyafetleriyle yer aldı. Vatandaşlar ise sporcularla fotoğraf çektirmek için büyük gayret sarf etti.
Meşale, yarın Ankara'da düzenlenecek etkinliklerin ardından Trabzon'a götürülecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!