"Asrın Güreşçisi”nin final heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Asrın Güreşçisi”nin final heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 13:18

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 120 kiloda finale çıkan Taha Akgül'ün maçını izlerken heyecandan yerinde duramadı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Tbilisi Sport Palace'da 18-24 Mart arasında gerçekleştirilen şampiyonada, sporcular ve teknik heyet kadar heyecanlı bir başka isim de “Asrın Güreşçisi” unvanlı Hamza Yerlikaya oldu.
Başkan olarak katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda tüm sporcularla tek tek ilgilenen ve tüm maçları yakından takip eden Yerlikaya'nın, özellikle Taha Akgül'ün serbest stil 120 kiloda Ukraynalı rakibi Alen Zasieiev ile yaptığı final mücadelesindeki heyecanı, kameralara da yansıdı.

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'nin (FILA) resmi internet sitesinde yer alan final maçındaki görüntülerde, minder kenarındaki teknik heyetin hemen arkasında görülen Yerlikaya, karşılaşmanın başlamasıyla birlikte heyecanını hareketlerine yansıttı.

Akgül'ün ilk devresini 6-0 kaybettiği mücadelenin bazı bölümlerini ayakta, bazı bölümlerini de oturarak takip eden Yerlikaya, 1-0 kazanılan ikinci devrede ise adeta bir teknik direktör gibi hem Akgül'e taktik, hem de moral verdi.
Final mücadelesinin son bölümünde ise heyecanı daha fazla artan Hamza Yerlikaya, Akgül'ün son devrede durumu 1-0'dan 2-1'e taşımasıyla sevincini bulunduğu yerde zıplayarak yaşadı. Karşılaşmanın bitimine 5 saniye kala mindere yaklaşan Yerlikaya, maçın bitiş düdüğüyle birlikte kendisini minderde buldu.

Tebrik etmek amacıyla mindere çıkan Yerlikaya, kendisine sarlarak durdurmak isteyen güvenlik görevlisinden kurtularak Akgül'ü kutlayan ilk kişi oldu.

"Taha'yı motive etmeye çalıştım"

Hamza Yerlikaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon başkanı olarak ilk Avrupa Güreş Şampiyonası deneyimini Gürcistan'da yaşadığını söyledi. Özellikle Taha Akgül'ün final mücadelesinin kendisine farklı bir deneyim yaşattığını dile getiren Yerlikaya, “Belki de yönetici olarak Avrupa şampiyonasında ilk altın madalya sevincim olmasından kaynaklanıyor olabilir. Yıllarca minderde bu heyecanı yaşarken bu kez tribünde yaşamak da farklı bir duygu” dedi.

Yerlikaya, final mücadelesi süresince hiç yerinde duramadığını anlatarak, “Taha'nın minderde yaşadığı heyecanı ben de minder dışında yaşadım. Tribünden sürekli Taha'yı motive etmeye çalıştım. Sonunda altın madalyaya ulaşıldı. Burada benim heyecanım önemli değil, önemli olan Türk milletimize altın madalya hediye edebilmek” diye konuştu. Karşılaşmanın bitişiyle birlikte altın madalya kazanan Taha Akgül'ü kutlamak için mindere çıktığını hatırlatan Yerlikaya, burada genç şampiyonu kucaklayarak kendisine “Tebrik ederim. Allah yolunu açık etsin. Bundan sonra daha büyük başarılar olacak” dediğini bildirdi.

-“Hep başkanımın sesini duydum”

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 120 kiloda altın madalyanın sahibi olan Taha Akgül de şampiyona süresince Hamza Yerlikaya'nın büyük desteğini gördüklerini söyledi. Final maçında da Yerlikaya'nın sesini duyduğunu anlatan Akgül, “Minderde mücadelem sırasında başkanımın sesi geliyordu. Sürekli beni motive etmeye çalışıyordu. Altın madalyayı kazandığım gibi kendisini minderde gördüm. Böyle bir sevinci başkanımla paylaşmak çok güzeldi” dedi. Akgül, final maçının ardından görüntüleri izlediğinde Yerlikaya'nın heyecanına şaşırdığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!