Aslan'ın kahır serisi: 1-1

Güncelleme Tarihi:

Aslanın kahır serisi: 1-1
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2006 00:00

Aslan, İnamoto ve Mehmet Topal takviyesine rağmen bekleneni veremedi. 10. dakikada Yusuf’un şık golüyle geriye düşen Cimbom, 18’de Hasan Şaş’la eşitliği yakaladı. Ancak 24’te İliç penaltıyı direğe nişanlayınca, çok kıymetli 2 puandaha kaçtı.

GÖRÜNEN köy kılavuz istemez derler. Galatasaray’ın Denizli’de de puan kaybedeceği maçtan önce apaçık belliydi. Sanki Türkiye Ligi bitmiş gibi herkesin aklı fikri Şampiyonlar Ligi’ndeydi. Başkanından teknik direktörüne ve taraftarına kadar herkes salı günkü Bordeaux maçına kilitlenmişti. Hal böyle olunca puan kaybı kaçınılmaz hale geldi ve beklenen oldu. Şurası şimdiden belli, Galatasaray bu kayıpları ilerde çok ama çok arayacak.

Arzulu başladı ama...

Neyse, maça gelecek olursak... İnamoto ve Mehmet Topal takviyeli Cimbom, oyuna arzulu başladı. Sarı kırmızılılar büyük bir cesaretle rakibinin üzerine giderken, 10. dakikada kalesinde şok bir gol gördü. Selahattin’in soldan ortasında Mondragon’un yumrukladığı topu ceza sahası dışında önünde bulan Yusuf, ancak kendi gibi klas futbolcuların yapabileceği bir vuruşla, Galatasaray filelerini havalandırdı: 1-0. Tam Denizlispor havaya girmişken Hasan Şaş, sarı kırmızılıları canlandıran isim oldu. 18. dakikada şık hareketlerle ceza sahasına sokulan tecrübeli oyuncu, sıkı markaj altında olmasına rağmen kaleci Süleyman’ın yanından topu filelere gönderdi: 1-1. Aynı Hasan, bu pozisyondan 6 dakikada sonra, Denizlispor ceza sahasında Erman ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Iliç’in kullandığı penaltı vuruşunda, top direkten döndü.

Gayretler boşa

Penaltı kaçmasına rağmen moralini bozmayan Galatasaray, sabırla gol aramaya devam etti. Fakat bir şeyler ters gidiyordu. Başta Hakan Şükür olmak üzere sarı kırmızılılar müthiş bir iştahla oynamalarına rağmen skor tabelasını değiştiremiyordu. İlk yarının geri kalan bölümünde hafızalara yer eden tek pozisyon, 30. dakikada Selahattin’in bomboş durumda topu dağlara taşlara atması oldu.

Galatasaray, ikinci yarıya da çok istekli başladı. Ancak, Hakan Şükür’ün 52. dakikada kaleye giden şutunu Kratochvil çizgiden çıkarınca, o arzu kayboldu. Maçta geri kalan dakikalar orta alan mücadelesi şeklinde geçti ve 90 dakika 1-1 sona erdi. Böylelikle Galatasaray, 3’ü üst üste olmak üzere toplamda 4. beraberliğini almış oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!