Asıl şimdi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Asıl şimdi başlıyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2012 22:55

Olimpiyatlarda merakla beklenen atletizm yarışları bugün start alıyor.

Haberin Devamı

33 Türk atletin de yer alacağı  sporun ana branşında Bolt, Blake, Isınbayeva ve Merritt gibi yıldızlar sahne alacak. Londra’daki madalya savaşı
izleyenleri ekrana baÄŸlayacak.Â

OLİMPİYATIN en heyecan verici, çoğu kişiye göre de en önemli dalı atletizm bugün başlıyor. Birçok ünlü atletin yer alacağı yarışlarda Türkiye 8’i erkek, 25’i kadın olmak üzere toplam 33 atlet ile boy gösterecek. Aslı Çakır Alptekin, Nevin Yanıt, Tarık Langat, Eşref Apak, Fatih Avan, Nimet Karakuş, Hüseyin Atıcı ve İlham Tanui Özbilen gibi isimlerden madalya ya da en azından bir final bekliyoruz.
Türkiye sadece kendi evlatlarının yarışlarında heyecanlanmayacak elbette. Özellikle 100 ve 200 metre finalleri sporseverler tarafından merakla beklenirken 400 metre, 4x100 bayrak, sırıkla atlama, üç adım atlama, yüksek ve uzun atlama, 100 ve 110 metre engelli gibi mücadelelerde yaşanması muhtemel rekabetler kalpleri ritim bozukluğuna sevk edecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Gözler 100 metre finalinde

ATLETİZMİN ve sporun en önemli olayı, 100 metrenin olağan şüphelileri artık herkesin malumu. 9.58’lik dünya rekorunun sahibi Usain Bolt, vatandaşları Yohan Blake ve Asafa Powell, ABD’li Tyson Gay ve eski şampiyon Justin Gatlin arasında geçmesi beklenen final 5 Ağustos’ta koşulacak. 200 metrede ise Bolt ve Blake’in yanı sıra Wallace Spearmon da kürsünün en önemli adayı. 400 metrede 44.12 ile sezonun en iyi derecesine imza atan LeShawn Merritt altını boynuna asmaya çok yakın. 4x100 ve 4x400’deki ABD-Jamaika çekişmesi de pistin bir başka heyecanı olacak. Sahada da benzer rekabetler yaşanacak. Üç adım atlama, sırıkla atlama, dekatlon, gülle, çekiç ve cirit atma gibi dallarda heyecanın dozajı hiç azalmayacak.

Pistin yıldızları şova hazır

KADINLARDA da durum farklı değil. ABD, Jamaika, Büyük Britanya gibi ülkelerin çekişmesi nefesleri kesecek cinsten. Shelly-Ann Fraser-Pryce, Allyson Felix, Pamela Jelimo, Tirunesh Dibaba gibi pistin yıldızları, Anna Chicherova, Jessica Ennis, Yelena Isinbayeva, Sally Pearson gibi isimlerle harmanlanınca ortaya muhteşem bir gösteri çıkacak. Bunlarla birlikte üç adım atlama, sırıkla atlama, dekatlon, gülle, çekiç ve cirit atma gibi dallarda da heyecanın dozajı hiç azalmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!