Arslan'ın hedefi dünya şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Arslanın hedefi dünya şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 11:50

Dağ koşusu branşında 6 kez altın madalya kazanarak Avrupa ve Türkiye'de ilki gerçekleştiren Arslan artık dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Haberin Devamı

Avrupa ve Türkiye'de rekor kıran Ahmet Arslan, dünya şampiyonalarında da aynı başarıyı yakalamak istiyor.

Arslan: "Dünya şampiyonluğu başarı serisi için gerekirse diğer hedeflerimden vazgeçeceğim. Hedefime ulaşmak için elimden geleni yapacağım" dedi. Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda yaklaşık iki ay boyunca yoğun bir kamp süreci geçiren Arslan, yaptığı açıklamada, 29. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nın 8 Eylül'de Polonya'da yapılacağını belirterek, şampiyonanın kendisi için önemli olduğunu söyledi.

Kentte şampiyonaya iyi hazırlandığını vurgulayan Arslan, "Hazırlıklarım çok iyi ve verimli geçti. Bu yarışmada hedefim tabii ki şampiyonluk. Yarış inişli çıkışlı bir parkurda yapılacak. Parkurlar bana çok uygun değil, ben çıkış özellikli parkurlarda çok daha iyi bir performansa sahibim. Ama yine de ülkem adına, milli takım adına en iyi sonucu almak için koşacağım" diye konuştu. Kürsünün üst basamağında yer almanın en büyük hedefi olduğunun altını çizen Arslan, şunları kaydetti:

"Bunun yanında ülkemi temsil edecek diğer milli takım arkadaşlarım var. Herkes elinden gelenin en iyisini yapacaktır ve önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemize çok iyi sonuçlar, büyük başarılar kazandıracağız. Dağ koşuları olarak dünya ve Avrupa şampiyonalarında çok başarılıyız. Aldığımız madalyalar bakımından dünyada üçüncü sıradayız. İnşallah bu başarımız gelecek yıllarda artarak devam edecektir."

Haberin Devamı


6 kez üst üste Avrupa şampiyonu oldu


Avrupa şampiyonalarında 2007-2012 yılları arasında altı kez üst üste şampiyonluk serisi yakalayan Arslan, "Bu yıl yapılan Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Elde ettiğim şampiyonluk serisi bu yıl sonlanmış oldu. Avrupa şampiyonalarında tam 6 kez üst üste şampiyon olmuştum. Bundan sonraki hedefim dünya şampiyonalarında böyle bir başarı serisi yakalamak" dedi. Başarılı atlet Arslan, şöyle devam etti:

"Tabii ki altı kez bu seri yakalanır mı dünya şampiyonasında, bunu bilmiyorum. Ama en azından iki veya üç kez dünya şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. Bunun için de var gücümle çalışıyorum. Son yıllarda dünya şampiyonalarında şampiyonluk için koştum. 2011 yılında dünya ikincisi, geçen yıl da yaşadığım bir sorun nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kalmıştım. Bu yıl hedefim tabii ki madalya pozisyonunda olmak. En büyük hedefim dünya şampiyonluğunu kazanmak olacak. Dünya şampiyonluğu başarı serisi için gerekirse diğer hedeflerimden vazgeçeceğim. Hedefime ulaşmak için elimden geleni yapacağım. Gelecek yıl sadece dünya şampiyonluğuna hazırlanacağım" diyen Arslan, Palandöken'in dağ koşusu için bulunmaz bir nimet olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

"Burada çalışmak bizlere çok avantaj sağlıyor"

Hazırlık sürecinde Palandöken'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait kayakevinde kaldıklarını anlatan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık iki aydır orada kalıyoruz. Palandöken, dağ koşusu için bulunmaz bir nimet. Çok verimli antrenmanlar yapıyoruz. Yüksek rakımlı antrenmanlar çok verimli geçiyor ve dağ koşusu için istediğimiz her türlü parkur özelliğine sahip Palandöken. Ayrıca oksijen yoğunluğu çok düşük olduğu için burada çalışmak bizlere çok avantaj sağlıyor. Yarışmalarda daha düşük rakımlı yerlerde koştuğumuz zaman çok avantajlı konuma geçiyoruz. Bunun bilinciyle burada çok verimli antrenmanlar yaptık. Dünya şampiyonasında bunun faydasını göreceğiz."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!